Αποφυλακίζεται η καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο – Ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής

Αποφυλακίζεται η καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο – Ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής
Φωτό Αρχείου Mop bucket on cleaning in process and worker background

Ελεύθερη με αναστολή θα αφεθεί η 53 καθαρίστρια, όπως αποφάσισε το δικαστήριο στη Λάρισα, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή της στον Άρειο Πάγο.

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτή η απόφαση του Εφετείου Λάρισας να ανασταλεί η ποινή κάθειρξης 10 ετών στην 53χρονη καθαρίστρια που συγκλόνισε το πανελλήνιο, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από τον Άρειο Πάγο.

Μέσα στο πενταμελές εφετείο, σύμφωνα με το onlarisa.gr, βρέθηκε και μίλησε η κόρη της καθαρίστριας η οποία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της.

Το larissanet.gr μεταδίδει ότι η γυναίκα θα αποφυλακιστεί μέχρι στην εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο για λόγους υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες είχε προηγηθεί παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία ζήτησε να της διαβιβαστεί η απόφαση φυλάκισης της 53χρονης, προκειμένου να εξεταστεί εάν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικού ελέγχου των δικαστών.

Η 53χρονη εργαζόταν ως καθαρίστρια σε σχολείο του Βόλου. Προκειμένου να διοριστεί στο δημόσιο, είχε παραποιήσει το απολυτήριο δημοτικού ώστε να φαίνεται ότι το είχε ολοκληρώσει, ενώ είχε φτάσει μέχρι την Ε’ τάξη.

Η γυναίκα είχε διοριστεί το 1996 και όταν η πλαστότητα εντοπίστηκε απολύθηκε, πέρασε από δίκη, όπου και κρίθηκε ότι επί 20ετία πληρωνόταν παράνομα. Το Εφετείο Λάρισας την καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη.

Υπενθυμίζεται ότι η 53χρονη καθαρίστρια είχε καταδικασθεί πρωτοδίκως σε 15ετή φυλάκιση ενώ σε δεύτερο βαθμό, η ποινή της μετατράπηκε σε 10 χρόνια, χωρίς αναστολή.

Η δημοσιοποίηση της ιστορίας της προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης σε όλη τη χώρα.

Η ίδια είχε δηλώσει μέσα από τις φυλακές Θήβας την απέραντη ευγνωμοσύνη της για την στήριξη του απλού κόσμου, ενώ μιλώντας στην εφημερίδα “Ταχυδρόμος του Βόλου” είχε αναφέρει πως έκανε τα πάντα για τα παιδιά της. “Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version