Αθήνα: Ο οίκος Dior παρουσίαζει συλλογή αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση

Αθήνα: Ο οίκος Dior παρουσίαζει συλλογή αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση
To Καλλιμάρμαρο Στάδιο Eurokinissi

Θετική έκβαση αναμένεται να έχει το αίτημα του διεθνούς Οίκου Dior, που υπέβαλε στο Υπουργείο Τουρισμού και με το οποίο γνωστοποιεί ότι επιθυμεί να παρουσιάσει μια νέα συλλογή αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, αναδεικνύοντας και τους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας – Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον φάκελο υπό τον τίτλο «Dior celebrates Greece», η παρουσίαση της ειδικής συλλογής «Resort 2022», με δημιουργίες που θα ετοιμαστούν στην Ελλάδα, με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες, από Ελληνίδες και Έλληνες τεχνίτες και δημιουργούς, που έχουν στόχο την προβολή της ελληνικής παράδοσης και παράλληλα του ταλέντου και της τεχνογνωσίας των Ελλήνων στο χώρο αυτό, προτείνεται να πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, στις 17 Ιουνίου, με ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση διεθνώς.

Το Υπουργείο Τουρισμού εξ αρχής τοποθετήθηκε θετικά, καθώς εκδηλώσεις αυτού του επιπέδου, με την εμβέλεια και την προβολή που θα έχουν σε πολύ σημαντικές τουριστικές αγορές για την Ελλάδα, όπως αυτές της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας, θα έχουν ιδιαίτερα θετικό πρόσημο.

Μάλιστα, το Υπουργείο Τουρισμού, έστειλε αίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο θα εξεταστεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων.

Όπως αναφέρεται στο φάκελο της παρουσίασης του Οίκου «Dior», οι έννοιες «Phos» (φως) και «Kallos» (ομορφιά), που ξεκίνησαν να λάμπουν πριν 2.500 χρόνια στην Αθήνα, είναι απόλυτα ταυτισμένες με τις αισθητικές αξίες και την ποιότητα που πρεσβεύει ο Οίκος και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκε το αίτημα για την παρουσίαση της νέας ειδικής συλλογής στη χώρα μας.

Με επίκεντρο την κεντρική εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, ο Οίκος έχει αιτηθεί, επίσης, να δοθεί άδεια για κάποιες φωτογραφίες με τις δημιουργίες που έχουν ως θέμα την ελληνική κληρονομιά και τον ελληνικό πολιτισμό σε εμβληματικά σημεία, μεταξύ των οποίων η Ακρόπολη, το Ηρώδειο, η Αρχαία Αγορά, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και ο ναός του Διός στη Νεμέα, πάντα με σεβασμό στην ιστορικότητα των μνημείων.

Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε επίσης στο Υπουργείο Πολιτισμού και εξετάστηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Νόμο 3028/2002 «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Ο πολιτισμός, στην υπηρεσία και του Τουρισμού, με σεβασμό στις αξίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα