ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το Εθνικό Θέατρο

Εθνικό Θέατρο με ναρκωτικά, παραβατικότητα και κλειστό κυλικείο - Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους

Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής τα τελευταία χρόνια ζουν την έντονη υποβάθμισή της, καθώς καθημερινά, σχεδόν όλο το 24ωρο.

Τι αναφέρει η ανοιχτή επιστολή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στο ΥΠΠΟΑ

Τι αναφέρει η ανοιχτή επιστολή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στο Υπουργείο Πολιτισμού

Η Ακαδημία απευθύνεται στο Υπουργείο σχετικά με τις προεγκρίσεις χρηματοδότησης μικρού μήκους ταινιών από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Η αρχαιολόγος Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη

Βλαζάκη για Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων: "Το τι έχει γίνει είναι γνωστό - Τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακές πομφόλυγες"

Για "επικοινωνιακές πομφόλυγες" έκανε λόγο η Μαρία Βλαζάκη, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.

Διαπολιτισμική Ορχήστρα ΕΛΣ_Λατρευτικές μουσικές του κόσμου στο Μουσείο Ακρόπολης (προαύλιος χώρος)

1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: Ένα ξεχωριστό φωτογραφικό οδοιπορικό μέσα στην Πλάκα και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα ξεχωριστό φωτογραφικό οδοιπορικό στο 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα σε ιστορικά τοπόσημα της Πλάκας και του κέντρου της Αθήνας. Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, τελευταία ευκαιρία για να το παρακολουθήσετε.

Τελετή αγίου φωτός στα Ιεροσόλυμα

Άγιο Φως: Έγινε αρχηγός Κράτους από τον Σημίτη - Η "αποκαθήλωση" και οι ρίζες της αμφισβήτησης

Το Αγιο Φως ήταν ο Αρχηγός Κράτους που μας επισκεπτόταν πιο συχνά από οποιονδήποτε άλλο. Η αντιμαχία για το "θαύμα", οι έρευνες και οι ρίζες της αμφισβήτησης που πάνε αιώνες πίσω.

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Η ΚΟΑ μας

Πώς γίνεται να έχουν άποψη για τη Κρατική Ορχήστρα Αθηνών άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα για τη προσφορά της; Πώς γίναμε αίφνης όλοι ειδικοί για τα μεγάλα έργα;

1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 400 καλλιτέχνες και 62 δωρεάν συναυλίες τη Μ. Εβδομάδα σε 17 τοπόσημα της Αθήνας

1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 400 καλλιτέχνες και 62 δωρεάν συναυλίες τη Μ. Εβδομάδα σε 17 τοπόσημα της Αθήνας

Πάνω από 400 νεότεροι και διακεκριμένοι Έλληνες καλλιτέχνες, μουσικοί, χορωδοί, τραγουδιστές, ψάλτες, συνθέτες, ηθοποιοί, αρχιμουσικοί συμμετέχουν σε μια βιωματική εμπειρία κατάνυξης στους δρόμους της Πλάκας και του κέντρου της Αθήνας.

Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου

Τι θα δούμε φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών - Από Κομεντί Φρανσαίζ μέχρι Μαξ Ρίχτερ και Πάτι Σμιθ

Τι θα δούμε το καλοκαίρι του 2022 στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Πολλές παγκόσμιες πρεμιέρες, αλλά και διεθνείς συμπαραγωγές στους χώρους του Ηρωδείου, της Πειραιώς 260 και της Αρχαίας Επιδαύρου.

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατρολόγος και Υποψήφιος Διδάκτορας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο πάνω στην πολιτιστική διαχείριση Αστέριος Πελτέκης είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος,

Ποιος είναι ο Αστέριος Πελτέκης, ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατρολόγος και Υποψήφιος Διδάκτορας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο πάνω στην πολιτιστική διαχείριση, ο Αστέριος Πελτέκης είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος,

Φωτογραφίες από  αρχαιολογικό ναυάγιο στους Φούρνους

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από αρχαιολογικό ναυάγιο στους Φούρνους

Το ναυάγιο εντοπίστηκε παρά το ακρωτήριο Φυγού σε έντονα επικλινή, αμμώδη βυθό σε βάθος 43-48 μέτρων, σε μία από τις πλέον απόκρημνες και δυσπρόσιτες περιοχές των Φούρνων, που πλήττεται από ισχυρούς ανέμους κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους.

Ναός Αφαίας

Ο ναός της Αφαίας στην Αίγινα αλλάζει φωτισμό - Πώς θα αναδειχθεί

Στόχος του νέου φωτισμού είναι η ανάδειξη του μνημείου και του άμεσου περιβάλλοντος του, χωρίς παρεμβάσεις και αλλοιώσεις του χαρακτήρα του, αλλά και με τρόπο που να καθιστά άμεσα αντιληπτό τον όγκο και την γεωμετρία του.

Εύβοια Film Project: Η Εύβοια γίνεται το παγκόσμιο κέντρο για το «Πράσινο Σινεμά»

Εύβοια Film Project: Η Εύβοια γίνεται το παγκόσμιο κέντρο για το «Πράσινο Σινεμά»

Το «Εύβοια Film Project» είναι ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με περιβαλλοντικό προσανατολισμό που έχει ως στόχο να αναγεννήσει πολιτισμικά την Εύβοια, έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Λίνα Μενδώνη

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση κατά Μενδώνη: Η λειτουργία Πειθαρχικών Συμβουλίων χωρίς αιρετούς δεν θα περάσει

Για "αδιανοήτη, κεκλεισμένων των θυρών πρακτική" κάνει λόγο η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση με αφορμή την απόφαση του Ε. Αντωνόπουλου για τη διοικητική λειτουργία των Υπηρεσιακών ή Πειθαρχικών Συμβουλίων.

Το άγαλμα της θεάς Αθηνάς και το Μουσείο Ακρόπολης "ταξιδεύουν" στο Παλέρμο

Το άγαλμα της θεάς Αθηνάς και το Μουσείο Ακρόπολης "ταξιδεύουν" στο Παλέρμο

Το άγαλμα της θεάς Αθηνάς τοποθετήθηκε στην εμβληματική αίθουσα των αρχαϊκών γλυπτών του Αρχαιολογικού Μουσείου Antonino Salinas στο Παλέρμο για τέσσερα χρόνια, για να αντικατασταθεί στη συνέχεια με ένα γεωμετρικό αγγείο.

Ποια είναι τα 9 νέα στοιχεία που συγκαταλέγονται στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά μας- Από ιστορικα καφέ μέχρι χορούς και αυλάκια

Ποια είναι τα 9 νέα στοιχεία που συγκαταλέγονται στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά μας- Από ιστορικα καφέ μέχρι χορούς και αυλάκια

Εθιμικά δρώμενα, πολιτισμικές πρακτικές και κοινωνικές τελετουργίες από όλη την Ελλάδα, εγγράφονται με απόφαση του ΥΠΠΟΑ, στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Ναύπλιο: Κραυγή αγωνίας για το μέλλον της οικίας του Νίκου Καρούζου

Ναύπλιο: Κραυγή αγωνίας για το μέλλον της οικίας του Νίκου Καρούζου

Αν δεν καταστεί εφικτό άμεσα να απαλλοτριωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και να αποδοθεί στο Δήμο η καταστροφή του μοναδικού αυτού ακινήτου του Δήμου θα δεδομένη.

Η Λίνα Μενδώνη

Η Λίνα Μενδώνη ακύρωσε χορηγία από εμπλεκόμενο στον βιασμό της 24χρονης

Η υπουργός Πολιτισμού, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις ανακάλεσε τη χορηγία του κοινωφελούς Ιδρύματος "International Foundation For Greece" για την ανέγερση Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου.

Οι ιδιωτικές δραματικές σχολές λανσάρουν τέταρτο έτος ειδικευμένων σπουδών

Οι ιδιωτικές δραματικές σχολές λανσάρουν τέταρτο έτος ειδικευμένων σπουδών

Το σωματείο Ανώτερες Ιδιωτικές Δραματικές Σχολές Ελλάδας εκπονεί ήδη προγράμματα για ένα έξτρα έτος που θα προσφέρει στοχευμένη προετοιμασία των φοιτητών και σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Στο Μουσείο της Ακρόπολης αποδόθηκε το μαρμάρινο θραύσμα "Fagan" από την ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα

Μητσοτάκης για "θραύσμα Fagan": Να κινηθούν και άλλα μουσεία στην ίδια κατεύθυνση

Στο Μουσείο της Ακρόπολης αποδόθηκε το μαρμάρινο θραύσμα "Fagan" από την ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα. "Ανοίγει ο δρόμος ώστε κι' άλλα μουσεία να κινηθούν στην αντίστοιχη κατεύθυνση" δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Με χρώμα σημειώνεται η θέση στην οποία προσαρμόζεται το πόδι της Θεάς Αρτέμιδας πάνω στο λίθο VI της ανατολικής ζωφόρου

Η Ιταλία επιστρέφει στην Ελλάδα θραύσμα από τη ζωφόρο του Παρθενώνα

Το σικελικό μουσείο Αντονίνο Σαλίνας παρέδωσε στο Μουσείο της Ακρόπολης μαρμάρινο θραύσμα από την ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα - Προοπτική ο οκταετής δανεισμός του εκθέματος να γίνει μόνιμος.

Μαρμάρινο γυναικείο άγαλμα φυσικού μεγέθους  ήλθε στο φως στην Επίδαυρο

Μαρμάρινο γυναικείο άγαλμα φυσικού μεγέθους ήλθε στο φως στην Επίδαυρο

Το άγαλμα βρέθηκε ακέραιο, με εξαίρεση τα χέρια, που ήταν πρόσθετα, και το κεφάλι, που πιθανότατα έσπασε κατά την πτώση του αφήνοντας στη θέση του τον ένθετο όλμο στερέωσής του.

Καθίσματα θεάτρου

Πολιτισμός: Τι προβλέπει η ΚΥΑ για τη στήριξη σε θέατρα, μουσικές σκηνές και κινηματογράφους για το 2021

Στήριξη με 20 εκατ. ευρώ σε θέατρα, μουσικές σκηνές, κινηματογράφους για το έτος 2021 προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας, Πολιτισμού και Επικρατείας.

Ο Μητσοτάκης στην Ολυμπία

Λάδι από τα αρχαία της Ολυμπίας: Οι αρχαιολόγοι εκθέτουν την ανεδαφική πρόταση του πρωθυπουργού

Ο Κωνσταντίνος Κίσσας, προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και μέλος του ΚΑΣ και ο Κώστας Στρατής, αρχαιολόγος και πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, σχολιάζουν τις δηλώσεις Μητσοτάκη για το λάδι του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας.