Μπάρακ Ομπάμα: Το μενού που του ετοίμασε ο Λευτέρης Λαζάρου – Αποθέωσε την ελληνική κουζίνα

Μπάρακ Ομπάμα: Το μενού που του ετοίμασε ο Λευτέρης Λαζάρου – Αποθέωσε την ελληνική κουζίνα
O Λευτέρης Λαζάρου με τον Μπάρακ Ομπάμα Instagram

Γεύσεις από την Ελλάδα δοκίμασε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στην χώρα. Το πιάτα που του ετοίμασε ο Λευτέρης Λαζάρου.

Το ειδικό μενού που ετοίμασε για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, αποκάλυψε ο Λευτέρης Λαζάρου.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός σεφ μίλησε στην εκπομπή “Το Πρωινό” και αποκάλυψε τα ιδιαίτερα πιάτα που ετοιμάστηκαν για να τα απολαύσει, ενώ μάλιστα δήλωσε πως ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος έμεινε ευχαριστημένος από το γεύμα.

“Εμένα με κάλεσαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η διοργάνωση και μου ζήτησε να μαγειρέψω για τον ίδιο το μεσημεριανό του γεύμα. Ήταν ριζότο με κρόκο Κοζάνης και γαρίδες, φέτα σφυρίδα με αυγολέμονο και αγκινάρες. Το γλυκό ήταν φράουλα με έναν από τους κορυφαίους ζαχαροπλάστες του Varoulko. Ήταν εποχιακό προϊόν”, δήλωσε ο Λευτέρης Λαζάρου.

“Ο χρόνος που δόθηκε ήταν 30′ δεν είχε παραπάνω χρόνο…το καλό είναι ότι το απόλαυσε. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι να χωρέσουμε όσο περισσότερη Ελλάδα μέσα στα πιάτα” είπε στην συνέχεια.

“Είναι πολύ σημαντικό η χώρα να παρουσιάζει τα τοπικά της προϊόντα σε τέτοιες προσωπικότητες“, προσέθεσε ο Λευτέρης Λαζάρου ενώ τόνισε πως ήταν τιμή του να ετοιμάσει γεύμα για τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως ο Μπαράκ Ομπάμα μετά το γεύμα ζήτησε να γνωρίσει και τον σεφ που του μαγείρεψε για να τον ευχαριστήσει προσωπικά.

Ο Λευτέρης Λαζάρου στη συνέχεια ανήρτησε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram από τη συνάντησή του με τον Μπάρακ Ομπάμα.

«Ήταν μεγάλη μου τιμή να μεταφέρω τη γεύση της Ελληνικής γαστρονομίας στον πρώην Πρόεδρο της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα στο πλαίσιο του Nostos Conference 2023, στο @snfcc. Δίπλα μου πάντα οι συνεργάτες μου» έγραψε ο σεφ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα