Μπαράζ φακέλων με σκόνη σε Κέρκυρα, Βόλο, Ζωγράφου και Κρήτη

Μπαράζ φακέλων με σκόνη σε Κέρκυρα, Βόλο, Ζωγράφου και Κρήτη

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής που ανέμενε μπαράζ αποστολών παρόμοιων επιστολών με αυτή της Λέσβου και σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα με πιθανότερο σκοπό την πρόκληση ντόρου παρά την πραγματική απειλή-Ήδη ενημερώθηκαν οι Αρχές για την ύπαρξη φακέλου στα ΕΛ.ΤΑ. Κέρκυρας με παραλήπτη τον Πρύτανη, στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, στο Πανεπιστήμιο Βόλου και στον Πρύτανη των Χανίων που τον άνοιξε αλλά δεν είχε σκόνη.

Συναγερμός στις δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής όλης της χώρας έχει σημάνει μετά το μπαράζ αποστολής φακέλων με άγνωστη σκόνη σε πανεπιστημιακά ιδρύματα με τον ίδιο φερόμενο αποστολέα από την Ινδία και σε όλες τις περιπτώσεις με παραλήπτες τους Πρυτάνεις.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όπως είχε αναφέρει το News 24/7, είχε από το πρωί την εκτίμηση ότι θα ακολουθούσε μπαράζ και γι αυτό βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με φορείς και Υπηρεσίας του Κράτους για να τους προειδοποιήσουν σχετικά.

Βεβαίως, στην παρούσα φάση θεωρούν ότι η όλη πρακτική έχει περισσότερο σκοπό την πρόκληση ντόρου και κινητοποίησης των Αρχών παρά την πραγματική απειλή, αλλά αυτό μένει να διαπιστωθεί μετά την ολοκλήρωση της ανάλυσης της σκόνης από το Χημείο του Κράτους που βρίσκεται σε εξέλιξη ήδη από το πρώτο φάκελο που κατέληξε χθες στο Πανεπιστήμιο Βορείου Αιγαίου στη Λέσβο.

Κατόπιν αυτών, το μεσημέρι ενημερώθηκαν οι Αρχές για την ύπαρξη φακέλου στα ΕΛ.ΤΑ. Κέρκυρας με παραλήπτη τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, στο Πανεπιστήμιο Βόλου και στον Πρύτανη των Χανίων που τον άνοιξε χθες το απόγευμα, αλλά δεν είχε σκόνη όπως υποστήριξε και τον πέταξε στα σκουπίδια. Ο ίδιος ενημέρωσε μόνος του τις Αρχές μόλις είδε τον ντόρο που προκλήθηκε από την Λέσβο και σε όλες τις περιπτώσεις φερόμενος αποστολέας ήταν ο ίδιος από την Ινδία με παραλήπτες πάντα τους Πρυτάνεις των κατά τόπους πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Άλλη μια κλήση υπήρξε το μεσημέρι της Πέμπτης, από την πρώην ΣΕΛΕΤΕ, νυν ΑΣΠΑΙΤΕ στην Καλογρέζα.

Το χρονικό των ερευνών από τον πρώτο συναγερμό στη Λέσβο

Χθες το απόγευμα παρελήφθη με την αλληλογραφία του πανεπιστημιακού ιδρύματος ένας φάκελος με φερόμενο αποστολέα από την Ινδία και παραλήπτη τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, δίχως να αναφέρει το όνομα του παραλήπτη παρά μόνο την ιδιότητά του και όταν τον άνοιξαν στην γραμματεία, βγήκε μία άγνωστη σκόνη που προκάλεσε ένα προσωρινό τσούξιμο στην μύτη και τον λαιμό όσων ήταν παρόντες.

Στο εσωτερικό του είχε και μια φράση γραμμένη στα αγγλικά, που αναφέρει πως “η νίκη θα’ναι του Ισλάμ χωρίς τους Μουσουλμάνους”.

Για καθαρά προληπτικούς λόγους όπως ξεκαθαρίζουν όλες οι εμπλεκόμενες Αρχές έχει σφραγιστεί το Πανεπιστήμιο ώστε να ολοκληρωθούν οι σχετικοί έλεγχοι και από την πρώτη στιγμή και τα επτά άτομα του διοικητικού προσωπικού μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του νησιού όπου παραμένουν για προληπτικούς λόγους σε καθεστώς απομόνωσης.

Από την στιγμή που πήγαν στο Νοσοκομείο ωστόσο μέχρι και τώρα, κανείς δεν παρουσίασε το παραμικρό σύμπτωμα και οι εξετάσεις έδειξαν πως είναι όλοι τους καλά στην υγεία τους, οπότε περιμένουν και στο Νοσοκομείο τις απαντήσεις του Χημείου για να δώσουν εξιτήριο στα επτά άτομα που ταλαιπωρήθηκαν από αυτή την ιστορία.

Εξειδικευμένο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ σε Ρ.Β.Χ. (Ραδιενεργές, Βιολογικές, Χημικές) απειλές από την Αθήνα που μετέβηκε στο νησί, παρέλαβε τον φάκελο και τον μετέφερε σήμερα το πρωί στο Χημείο του Κράτους, απ’ όπου αναμένεται η ανάλυση, τα αποτελέσματα της οποίας θα δοθούν στην δημοσιότητα μόλις βγουν τα αποτελέσματα. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και στους υπόλοιπους χώρους που εντοπίστηκαν φάκελοι.

Από την Αντιτρομοκρατική παραμένει σε εξέλιξη η έρευνα σε ΕΛΤΑ, Υπηρεσίες, Πανεπιστήμια και Υπουργεία σε όλη την χώρα.

Ακόμη οι Αρχές δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αν πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια που ξεκίνησε από το εσωτερικό της χώρας σε συνεργασία με άτομα από το εξωτερικό ή αν η όλη ενέργεια έχει ξεκάθαρα προέλευση από το εξωτερικό ή αποκλειστικά από το εσωτερικό, ωστόσο θεωρούν ότι ο στόχος ήταν η πρόκληση τρόμου και ντόρου και όχι πραγματικής απειλής, λόγω του ότι όσοι εκτέθηκαν στην σκόνη δεν έχει επηρεαστεί η υγεία τους, ωστόσο κρατούν και κάποιες επιφυλάξεις έως ότου βγουν τα αποτελέσματα του Χημείου του Κράτους για τα οποία θα υπάρξει ενημέρωση από τις Αρχές όταν προκύψουν.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version