Blue Horizon: “Αδιανόητα όσα έχουν συμβεί” λέει η ακτοπλοϊκή – Εσωτερική έρευνα μετά τις αντιδράσεις

Blue Horizon: “Αδιανόητα όσα έχουν συμβεί” λέει η ακτοπλοϊκή – Εσωτερική έρευνα μετά τις αντιδράσεις
Το πλοίο Blue Horizon ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

"Βαθύτατα συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν" δήλωσε με ανακοίνωσή της η πλοιοκτήτρια εταιρεία Attica Group, ενώ γνωστοποίησε -ετεροχρονισμένα- την έναρξη των ερευνών για τις "συνθήκες της τραγωδίας".

Με ετεροχρονισμένη ανακοίνωσή της -είχε προηγηθεί αυτή που δήλωνε συγκλονισμένη- για το φρικτό έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά, το βράδυ της Τρίτης (5/9), η πλοιοκτήτρια εταιρεία Attica Group γνωστοποίησε ότι θα διεξαχθεί και “εσωτερική έρευνα” για τους λόγους που δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες καθώς και για τις “συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία”.

Δηλώνει, δε, “βαθύτατα συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν” και “εκφράζει την οδύνη, τα συλλυπητήρια, καθώς και τη συμπαράστασή της στην οικογένεια και στους φίλους” του άνδρα, “ο οποίος έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Attica Group:

Η οικογένεια της ATTICA GROUP είναι βαθύτατα συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν και εκφράζει την οδύνη, τα συλλυπητήρια, καθώς και τη συμπαράστασή της στην οικογένεια και στους φίλους του 36χρονου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα.

Οι σκηνές που όλοι είδαμε χθες βράδυ είναι αδιανόητες, δεν συνάδουν με τις αξίες του Ομίλου και δεν εκφράζουν ούτε στο ελάχιστο το ήθος και τον επαγγελματισμό, όχι μόνο των πληρωμάτων μας, αλλά και της ελληνικής ναυτοσύνης στο σύνολό της.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι παράλληλα με την έρευνα των Αρχών, προκειμένου να διακριβωθούν στο ακέραιο οι συνθήκες της τραγωδίας διερευνώνται εσωτερικά οι λόγοι που δεν τηρήθηκαν οι σαφείς, προβλεπόμενες διαδικασίες, οι οποίες οφείλουν να εφαρμόζονται αυστηρά από τα πληρώματα όλων των πλοίων μας.

ΕΔΕ για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου

Παράλληλα, την διενέργεια ΕΔΕ για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά διέταξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτισώτης, αναφορικά με το έγκλημα στο λιμάνι και τον φρικτό θάνατο του Αντώνη Καρυώτη.

Πηγές από το λιμενικό σώμα σε ερώτηση που έγινε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ αν υπήρχε κάποιος λιμενικός στο σημείο που σημειώθηκε το τραγικό συμβάν καθώς δεν φαίνεται και στα σχετικά βίντεο αναφέρθηκε ότι υπήρχε στέλεχος του σώματος που έκανς μέτρα τάξης αλλά όχι μπροστά στον καταπέλτη του συγκεκριμένου πλοίου, καθώς είχε ολοκληρωθεί η φόρτωση των επιβατών και των οχημάτων.

Επίσης σε άλλη ερώτηση για το αν ο καταπέλτης θα έπρεπε να είναι ανοιχτός κατά την εκκίνηση της μηχανής του πλοίου τονίστηκε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και έχει βεβαιωθεί σχετική παράβαση από το κεντρικό λιμεναρχείο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα