“Δεν είναι αθώοι”: Παρέμβαση στο Εφετείο για την καταδίκη των νεοναζί

“Δεν είναι αθώοι”: Παρέμβαση στο Εφετείο για την καταδίκη των νεοναζί
Facebook (Yannis Kemmos)

"Δεν είναι αθώοι. Όλοι οι Ναζι στη φυλακή". Το σύνθημα που επαναλαμβάνεται με μεγαλύτερη συχνότητα όσο η μέρα της μεγάλης απόφασης του δικαστηρίου, σχετικά με την ενοχή των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Φύσσα, πλησιάζει.

Παρέμβαση με πανό και πλακάτ για τον Παύλο Φύσσα και με κεντρικό σύνθημα “Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή”, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, έντεκα 24ωρα πριν από τη μεγάλη μέρα που θα ανακοινωθεί η απόφαση των δικαστών επί της ενοχής ή όχι των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Φύσσα.

Οι συγκεντρωμένοι, φορώντας μάσκες για τον κορονοϊό, σχημάτισαν, τοποθετώντας 68 καρέκλες (όσοι και οι κατηγορούμενοι), μία “μικρογραφία” της δικαστικής αίθουσας και ανάρτησαν πανό με το σύνθημα των ημερών.

Facebook (Yannis Kemmos)

O κόσμος, με τη δύναμη που έχει, επιδιώκει με κάθε τρόπο, είτε με παρεμβάσεις, είτε μέσα από τα social media, να ασκήσει την μέγιστη δυνατή πίεση για το τελικό αποτέλεσμα του δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι και την Παρασκευή (25/09) πραγματοποιήθηκε παρέμβαση και στο Σύνταγμα, στην Ερμού, την Καπνικαρεα και το Μοναστηρακι, όπου διαδηλωτές αναρτώντας πανό φώναξαν συνθήματα κατά των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα.

Έφτασε επιτέλους η ώρα να σημάνει το τέλος της ανοχής στις προτροπές βίας, στη στοχοποίηση των αδυνάμων, των προσφύγων, των μη χριστιανών, των “διαφορετικών”. Να μπει ένα τέλος στη χρήση βίας προς οποιονδήποτε εναντιώνεται στην ακροδεξιά ρητορική τους. Ήρθε η ώρα οι οικογένειες των δολοφονημένων Παύλου Φύσσα και νωρίτερα του Σαχζάτ Λουκμάν να αισθανθούν μία μικρή δικαίωση στον αγώνα τους.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν αποφυλακιστεί μοιραία λόγω λήξεως του 18μηνου της προσωρινής κράτησης μαζί και ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς.

Εδώ θα βρείτε το ψήφισμα που προώθησε η οικογένεια Φύσσα στο avaaz για συλλογή υπογραφών με σκοπό την καταδίκη της ΧΑ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα