Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την Παλαιστίνη – Πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία

Διαβάζεται σε 3'
Πορεία για την Παλαιστίνη
Πορεία για την Παλαιστίνη SOOC

Πορείες σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται την Τετάρτη, ανήμερα της συμπλήρωσης 76 χρόνων από τη Νάκμπα, με αίτημα να σταματήσει η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Συγκεντρώσεις και πορείες είναι προγραμματισμένες σήμερα Τετάρτη (15/5) στις μεγάλες πόλεις της χώρας, με αφορμή τα 76 χρόνια από την Νάκμπα, της μαζικής εκδίωξης των Παλαιστινίων από την πατρίδα τους, εκεί που βρίσκεται το σημερινό Ισραήλ, το 1948.

Στην Αθήνα, προσυγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 6.30μμ στο Πάρκο Ελευθερίας, από όπου θα ακολουθήσει πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, όπως επίσης και στην Πάτρα, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Πορεία αλληλεγγύης και στα Χανιά, στις 18:00, στην Πλατεία Αγοράς. Συγκέντρωση ενάντια στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης θα πραγματοποιηθεί και στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας στην Καρδίτσα, αλλά και στην πλατεία Δημάδη στο Αγρίνιο, στις 19:00.

Αναλυτικά το κάλεσμα για την Αθήνα αναφέρει:

«76 χρόνια μετά την πρώτη Νάκμπα (την πρώτη καταστροφή της Παλαιστίνης που έγινε στις 15/5/1948) το Ισραήλ, με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ θέλει να οδηγήσει τον Παλαιστινιακό λαό στην πλήρη καταστροφή και εξαφάνιση. Η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, οι δολοφονίες στη Δυτική Όχθη και οι βομβαρδισμοί στη Ράφα, απειλούν και με τη γενίκευση του πολέμου σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, και όχι μόνο!

Παρά τη γενοκτονία και τον πόλεμο που διαρκεί επτά μήνες, η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση για μια λεύτερη και Ανεξάρτητη Παλαιστίνη, συνεχίζεται, και φανερώνει την αδυναμία του Ισραήλ να την εξουδετερώσει.

Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο, θέλοντας να εδραιώσουν τη θέση τους στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά στέλνοντας φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει διαλέξει πλευρά, συμμετέχει ανοιχτά στον πόλεμο στο πλευρό του Ισραήλ και βάφει τα χέρια της με το αίμα των Παλαιστινίων! Εμπλέκει επικίνδυνα τη χώρα στον πόλεμο! Η ελληνική φρεγάτα ΎΔΡΑ που βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα και η μετατροπή της Λάρισας σε διοικητήριο, και της υπόλοιπης χώρας σε πολεμικό ορμητήριο, βοηθούν έμπρακτα στρατιωτικά το Ισραήλ να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς και την πολιορκία των Παλαιστινίων και κλιμακώνουν τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό! Ταυτόχρονα, και ενώ η υγεία και η παιδεία γίνονται όλο και πιο δυσπρόσιτες για τον λαό, ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην αγορά νέων πολεμικών εξοπλισμών.

Η νεολαία σε ΗΠΑ και Ευρώπη, με τις φοιτητικές καταλήψεις στα πανεπιστήμια, που επιμένουν και εξαπλώνονται, απαιτώντας να σταματήσει η γενοκτονία και για Λευτεριά στην Παλαιστίνη, μας δείχνει τον δρόμο!

ΙΣΡΑΗΛ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΑΜΑΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΟΡΚΊΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ- ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα