Διαμαρτυρία για την αύξηση των εισιτηρίων στη γραμμή Μυτιλήνης – Χίου – Πειραιά

Διαμαρτυρία για την αύξηση των εισιτηρίων στη γραμμή Μυτιλήνης – Χίου – Πειραιά
Δεμένα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά Eurokinissi

Η αύξηση της τάξεως των 5 έως και 8% στην τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αφορά όλα ανεξαιρέτως τα πλοία της γραμμής Μυτιλήνης - Χίου - Πειραιά. Έντονες οι διαμαρτυρίες των ντόπιων.

Έντονες διαμαρτυρίες προκαλεί η αύξηση από αύριο κατά 5 έως και 8% των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στη γραμμή Μυτιλήνης – Χίου – Πειραιά, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής ναυτιλιακού καυσίμου μικρής περιεκτικότητας σε θείο 0,5%, για όλα ανεξαιρέτως τα πλοία.

«Η αύξηση όμως επιβαρύνει και άλλο το μεταφορικό κόστος των νησιωτών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στους επιβάτες και στα εμπορεύματα. Από την μία γίνεται προσπάθεια να μειωθεί το μεταφορικό κόστος με την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου και από την άλλη αυξάνονται τα εισιτήρια. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου χρειάζονται πραγματική στήριξη σε όλα τα επίπεδα, το μεταφορικό κόστος είναι ένα πρόβλημα ετών που παραμένει άλυτο και είναι μία από τις αιτίες που τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου παραμένουν μη ανταγωνιστικά και δημιουργεί επιπτώσεις στην βιωσιμότητα» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, εκφράζει και αυτός την διαμαρτυρία των μελών του για την επικείμενη αύξηση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, «η οποία θα επιφέρει αυξήσεις στο κόστος διαβίωσης των συμπολιτών μας αλλά και πλήγμα στον τουρισμό και το εμπόριο».

«Δυστυχώς επαληθεύονται οι προβλέψεις τις οποίες είχαμε μεταφέρει και στην προηγούμενη κυβέρνηση, όταν θεσπίστηκε το μεταφορικό ισοδύναμο, ότι με τη μονοπωλιακή εκμετάλλευση της γραμμής τα προβλήματα δεν θα πάψουν να υπάρχουν. Παρά το γεγονός ότι η αύξηση της τιμής αποδίδεται σε βελτιώσεις που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και τα καύσιμα των πλοίων, είναι άδικο να μεταφερθεί στους νησιωτικούς πληθυσμούς που τόσα δεινά έχουν επωμισθεί. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για το θέμα», καταλήγει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα