Διδυμότειχο: Υποσιτισμένο το βρέφος που πέθανε – Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Διαβάζεται σε 2'
Διδυμότειχο: Υποσιτισμένο το βρέφος που πέθανε – Τι έδειξε η ιατροδικαστική
ISTOCK

Τα ακριβή αίτια θανάτου του βρέφους που έχασε τη ζωή του στο Διδυμότειχο προσδιορίζει το πόρισμα του ιατροδικαστή. Ένα ακόμη παιδί της οικογένειας είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν με δαγκώματα από ποντίκια.

Συγκλονίζει την τοπική κοινωνία η υπόθεση του θανάτου ενός βρέφους μόλις 4 μηνών, το οποίο μεταφέρθηκε νεκρό το πρωί της Τρίτης (30/1) στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, στο πόρισμα του ιατροδικαστή για τα ακριβή αίτια θανάτου του μωρού αναφέρεται η εισροή γαστρικού γάλακτος στην αναπνευστική οδό και υποσιτισμός ενώ τα σημάδια παραμέλησης ήταν εμφανή στο βρέφος, το οποίο μάλιστα φαινόταν αρκετά μικρότερο από την ηλικία του.

Την επόμενη εβδομάδα, οι γονείς του βρέφους αναμένεται να καταθέσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου για την υπόθεση.

Με δαγκώματα από ποντίκια είχε νοσηλευτεί το μεγαλύτερο αδερφάκι του βρέφους

Σημειώνεται πως οι γονείς του μωρού, είχαν φτάσει ξανά στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, καθώς το μεγαλύτερο τότε παιδί τους ηλικίας 3,5 ετών το είχαν δαγκώσει ποντίκια, μέχρι και στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν δηλώσει τότε από το νοσοκομείο, από το κοριτσάκι έχει αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος της μύτης, ένα μεγάλο τμήμα από το μάγουλο καθώς και από τον βραχίονα στον οποίο έχουν αποκαλυφθεί οι μύες και τμήμα των οστών, ενώ έφερε και πολλές εκδορές στα κάτω άκρα. Επίσης, το μωρό παρουσίαζε σημάδια αφυδάτωσης.

Tο κοριτσάκι υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του, τόσο στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όσο και σε νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αθήνα όπου και μεταφέρθηκε στη συνέχεια. Τότε, είχαν συλληφθεί οι δύο γονείς και τους είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού.

Η κοινωνική λειτουργός του νοσοκομείου Διδυμοτείχου μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση της οικογένειας, ούτε για τη νέα εγκυμοσύνη, μετά το περιστατικό με το κοριτσάκι. Όπως είπε στη συνέχεια, υπήρξε ενημέρωση μόνο αφότου το 4 μηνών βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα