Διδυμότειχο: Συναγερμός από νέα κρούσματα κορονοϊού στη Σχολή Αστυφυλάκων

Διδυμότειχο: Συναγερμός από νέα κρούσματα κορονοϊού στη Σχολή Αστυφυλάκων
Σχολή Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο GRTIMES

Αρκετά κρούσματα κορονοϊού σε σπουδαστές της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα προκαλώντας ανησυχία στις αρχές.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου μετά τον εντοπισμό αρκετών κρουσμάτων κορονοϊού στη Σχολή Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο.

«Πράγματι έχουν εντοπιστεί αρκετά κρούσματα εντός της Σχολής, άπαντες όμως τηρούν το πρωτόκολλο. Όλοι διαμένουν πλέον σε ξεχωριστούς θαλάμους και έχουν μπει σε καραντίνα» αναφέρει στο GRTimes ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Δημήτρης Δερβεντλής.

Προσθέτει ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, κυρίως για τους γονείς των αστυφυλάκων που αυτή την εποχή πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της εκπαίδευσής τους. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για ανησυχία κυρίως από τους γονείς των δοκίμων, αλλά και την τοπική κοινωνία. Όλοι οι συνάδελφοι που έχουν νοσήσει βρίσκονται εσώκλειστοι εντός της Σχολής και τους παρέχεται κάθε φροντίδα και επίβλεψη ώστε να μη νιώθουν μόνοι».

Επίσης, ο κ. Δερβεντλής αναφέρει πως «τόσο η διοίκηση όσο και ο γιατρός που υπάρχει, προσπαθούν και κάνουν το καλύτερο δυνατό, ώστε να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο. Περιμένουμε πλέον να ολοκληρωθεί το χρονικό διάστημα των 14 ημέρων που κρατάει η καραντίνα».  Την ύπαρξη κρουσμάτων στη Σχολή επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Στο μεταξύ κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να βρεθεί ξανά την ερχόμενη Πέμπτη (25/2) στη Σχολή Αστυφυλάκων προκειμένου να υποβάλλει εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους σε μαζικά διαγνωστικά τεστ.

«Υπάρχουν αρκετά κρούσματα, αλλά και οι πρώτες επαφές και τα επιβεβαιωμένα περιστατικά βρίσκονται σε ξεχωριστό θάλαμο. Γίνονται τακτικά απολυμάνσεις και δεν χρειάζεται να υπάρχει ανησυχία» ανέφερε στο GRTimes ο πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, Ηλίας Ακίδης.

«Μέσα στη Σχολή υπάρχει καθημερινά ένας γιατρός και μία νοσοκόμα και προσφέρουν σε όσους έχουν νοσήσει ότι χρειαστεί» πρόσθεσε ο κ. Ακίδης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα