Διευθυντής ΜΕΘ ΠΑΓΝΗ: Η Κρήτη θα ζήσει ό,τι η Ιταλία στο πρώτο κύμα

Διευθυντής ΜΕΘ ΠΑΓΝΗ: Η Κρήτη θα ζήσει ό,τι η Ιταλία στο πρώτο κύμα
Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σήμα κινδύνου για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στην Κρήτη εκπέμπει ο διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Δημήτρης Γεωργόπουλος. 

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η εξάπλωση του κορονοϊού στην Κρήτη, καθώς στις μονάδες εντατικής θεραπείας του ΠΑΓΝΗ τα 25 από τα 27 κρεβάτια που διαθέτει το νοσοκομείο είναι κατειλημμένα.

“Η Κρήτη θα ζήσει ότι βίωσε η Ιταλία στο πρώτο κύμα της πανδημίας”, δήλωσε προηγουμένως στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και συντονιστής των Μονάδων του νησιού Δημήτρης Γεωργόπουλος.

“Στα 14 νοσηλεύονται ασθενείς covid, ηλικίας 19 έως 84 ετών και τα υπόλοιπα 11 εξυπηρετούν άλλα περιστατικά. Είναι θέμα χρόνου να καλυφθούν τα 2 διαθέσιμα κρεβάτια. Όλοι οι ασθενείς covid που νοσηλεύουμε στη ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Εάν είχαν εμβολιαστεί σήμερα δεν θα βρίσκονταν στην ΜΕΘ. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι το εμβόλιο σώζει ζωές. Λυπάμαι που το λέω αλλά κάποιοι από τους ανθρώπους που βρίσκονται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας δεν θα τα καταφέρουν. Και μεταξύ αυτών δεν είναι η 84χρονη η κατάσταση της οποίας εξελίσσεται καλά. Θα είναι μικρότεροι σε ηλικία”, τονίζει ο κ. Γεωργόπουλος.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο κ. Γεωργόπουλος το πρόβλημα της Κρήτης, δεν σχετίζεται με τον τουρισμό. Όπως επισημαίνει δεν ευθύνονται οι ξένοι τουρίστες για την αύξηση του αριθμού των νοσούντων από κορονοϊό. Όπως υποστηρίζει, την ευθύνη φέρουν οι Κρητικοί, οι οποίοι από τη μια αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο και από την άλλη δεν προσέχουν στις κοινωνικές τους επαφές, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει ξεφύγει.

“Έχουμε περιπτώσεις σε χωριά, ιερείς εμποδίζουν τον κόσμο να εμβολιαστεί, δίχως να αντιλαμβάνονται το κακό που κάνουν. Κάποιοι από αυτούς καταλήγουν στα νοσοκομεία αφού νοσούν με κορονοϊό” σημείωσε στο τέλος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα