Διεκόπη για τις 28 Μαρτίου η δίκη Φιλιππίδη

Διεκόπη για τις 28 Μαρτίου η δίκη Φιλιππίδη
Η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους στη δίκη Φιλιππίδη ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Διεκόπη η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη μετά από αίτημα της υπεράσπισης, προκειμένου να παρασταθεί ο ίδιος ο ηθοποιός στη διαδικασία και να συμμετέχει.

Στις 28 Μαρτίου θα συνεδριάσει ξανά το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για ολιγοήμερη διακοπή προκειμένου να παρασταθεί ο ίδιος ο ηθοποιός στη διαδικασία και να συμμετέχει.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα διακοπής, αναφέρονται ότι «είναι αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρασταθεί στο ακροατήριο. Δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας. Αν και το πρόβλημα υγείας του δεν προκύπτει από έγγραφα, θα προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα του προκειμένου να μπορεί να παρασταθεί ο ίδιος στο δικαστήριο».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Φιλιππίδη, Μιχ. Δημητρακόπουλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI


Προηγουμένως, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ηθοποιού, που δεν έδωσε το “παρών” στη δίκη, κατέθεσε μία υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με την οποία ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν μπορούσε να παρασταθεί στη σημερινή συνεδρίαση.

«Ο κ. Φιλιππίδης για λόγους υγείας δεν παραβρίσκεται ενώπιον σας. Έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει χάσει 25 κιλά. Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δε θα πιστεύετε, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του. Είναι δικαστήριο εδώ, όχι θεατρική παράσταση» ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του, Μιχ. Δημητρακόπουλος, εκφράζοντας την πρόθεση του να ζητήσει ολιγοήμερη διακοπή.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας στη δίκη Φιλιππίδη ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η δήλωση αποχής και η αντιδικία από το παρελθόν

Μία προηγούμενη αντιδικία μεταξύ της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και της Κικής Μπακιρτζίδου, συνηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη, προκάλεσε κώλυμα στην έναρξη της δίκης του ηθοποιού για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο απόπειρες βιασμού.

Η εισαγγελέας της έδρας προχώρησε σε δήλωση αποχής καθώς οι δύο γυναίκες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες σε άλλη υπόθεση. Ωστόσο, η συνήγορος διευκρίνισε στο δικαστήριο ότι δεν χρειάζεται να απέχει η εισαγγελέας, υποστηρίζοντας ότι η διαφωνία τους αφορούσε σε άλλη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη και ανήκει στο παρελθόν. Επεσήμανε την εκτίμησή της στο πρόσωπο της εισαγγελικής λειτουργού, δηλώνοντας ότι είναι δυνατή η έναρξη της διαδικασίας χωρίς την αποχή της. Η δίκη είχε διακοπεί για να αποφανθεί το δικαστήριο σχετικά.

Οι μάρτυρες ηθοποιοί

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Εβελίνα Παπούλια, Ζέτα Δούκα, Σπύρος Μπιμπίλας.

Στον κατάλογο μαρτύρων περιλαμβάνονται οι ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάκη, Χρύσα Παππά, Λένα Δροσάκη και Εβελίνα Παπούλια.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο συνήγορος του κ. Φιλιππίδη, Μιχ. Δημητρακόπουλος, σημειώνοντας ότι οι γυναίκες που τον κατηγορούν, προτείνουν τις συγκεκριμένες γυναίκες ως μάρτυρες στο δικαστήριο. «Θα είναι “παρών” ο κ. Φιλιππίδης και θα απαντήσει» σχολίασε σχετικά.

Η Εβελίνα Παπούλια στη δίκη Φιλιππίδη ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISS

Ζέτα Δούκα, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Λένα Δροσάκη στη δίκη Φιλιππίδη ΙΝΤΙΜΕ

Πέτρος Φιλιππίδης: Το κατηγορητήριο και οι καταγγελίες εις βάρος του

Το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών επισημαίνει: «Από τα συγκεκριμένα ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά́ των πράξεων αυτών για τις οποίες κατηγορείται, ήτοι από την εξακολουθητική́ δράση για μεγάλο χρονικό́ διάστημα (2008 έως 2014) σε βάρος περισσοτέρων θυμάτων και ενόψει του ότι είχε μεθοδολογία και σχέδιο στον τρόπο προσέγγισης των θυμάτων του, εκμεταλλευόμενος τη θέση ισχύος, το εγνωσμένο κύρος και την καταξίωσή του στον χώρο, όντας ηθοποιός, σκηνοθέτης, θιασάρχης, επεδίωκε συναντήσεις με τα θύματά του με αφορμή τη λήψη βιογραφικών» αναφέρει το δικαστικό συμβούλιο, εξηγώντας ότι «εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και την ανάγκη τους για εύρεση εργασίας, τις απομόνωνε σε ιδιωτικούς χώρους (γραφείο, καμαρίνι, αυτοκίνητο), όπου με ιδιαίτερη σκληρότητα, επιμονή και αναλγησία κατά τις επιθέσεις και χωρίς να πτοείται από τη σθεναρή αντίσταση, τις φωνές, τα κλάματα και τον τραυματισμό των παθουσών κατά την απόπειρα διαφυγής τους, καθώς επίσης και από το γεγονός ότι ήταν αμετανόητος και απτόητος και μετά την τέλεση των πράξεών του απευθύνοντας χυδαίες εκφράσεις και απειλές κατά των θυμάτων του, καταδεικνύεται ιδιαίτερη επικινδυνότητα ως στοιχειό του χαρακτήρα του και σταθερή́ ροπή́ του στην τέλεση συναφών εγκληματών».

Μεταγωγή του Πέτρου Φιλιππίδη Giannis Karamanis / SOOC

Οι αναφορές των γυναικών που έφεραν τον Πέτρο Φιλιππίδη αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη είναι τρεις. Η πρώτη αφορά καταγγελία βιασμών (με τη νομική έννοια του όρου), οι οποίοι φέρονται να τελέστηκαν τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2008. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έχει καταθέσει ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο “Ήβη” για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος εμφανίζεται να της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειες της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε.

Η ίδια αρχικά κατέθεσε μεταξύ άλλων για μία απόπειρα βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμη κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.

Με χρόνο τέλεσης το 2010 και το 2014, φέρονται να είναι οι δύο απόπειρες βιασμού που έχει αποδοθεί στον Πέτρο Φιλιππίδη. Συγκεκριμένα, η πρώτη καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι πήγε στο καμαρίνι του και επαγγελματικούς λόγους -να συζητήσουν για ένα ρόλο- και όταν ο κωμικός της επιτέθηκε, εκείνη διέφυγε.

Η δεύτερη γυναίκα έχει καταθέσει -κατά πληροφορίες- ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Η καταγγέλλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος -σύμφωνα με την ίδια- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης ΙΝΤΙΜΕ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα