Δίκη Φιλιππίδη: Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσουν δύο από τις καταγγέλλουσες

Δίκη Φιλιππίδη: Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσουν δύο από τις καταγγέλλουσες
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη EUROKINISSI

Ομόφωνα δεκτό έκανε το δικαστήριο το αίτημα των δυο γυναικών να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών. Συνεχείς εντάσεις από το πρωί στη δίκη.

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθούν τελικά οι καταθέσεις δύο καταγγελλουσών ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό ομόφωνα το αίτημα των δυο γυναικών, κρίνοντας μεταξύ άλλων ότι κατά αυτό το τρόπο θα μπορέσουν να αναφερθούν με λεπτομέρειες στα περιστατικά που καταγγέλλουν.

Αντίθετη άποψη είχε και η εισαγγελέας της έδρας γιατί όπως ανέφερε, οι καταγγελίες τους έχουν δημοσιευθεί ήδη και δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω θυματοποίησή τους αν κατέθεταν δημόσια στο δικαστήριο.

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση μετά και την αντίπραξη της υπεράσπισης στο αίτημα των γυναικών να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών, με τη μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Κική Μπακιρτζίδου να υποστηρίζει στην αγόρευσή της πως “εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο”, προκαλώντας την αντίδραση των θυμάτων και των συνηγόρων τους.

“Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή”, απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας, πληρεξούσιος δικηγόρος των δυο θυμάτων που έχουν υποβάλει το αίτημα.

Είχε προηγηθεί η θέση του Μιχ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι “ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχα διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππιδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας”.

Δίκη Φιλιππίδη: Εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο ηθοποιός

Με τη παρουσία του Πέτρου Φιλιππίδη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο οποίος δια στόματος του συνηγόρου του έχει υποστηρίξει ότι επιθυμεί διακαώς να βρεθεί στη δικαστική αίθουσα, ξεκίνησε η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση της πολύκροτη δίκης.

Οι συγγενείς του Πέτρου Φιλιππίδη προσέρχονται στη δίκη INTIME NEWS

Ο ίδιος έφτασε στα Δικαστήρια λίγο πριν τις 9 το πρωί της Δευτέρας, προσπαθώντας να αποφύγει τις κάμερες, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του και τον γιο του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα