Δίκη Χρυσής Αυγής: Φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή για Λαγό και Μίχο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή για Λαγό και Μίχο
Ιωάννης Λαγός και Νίκος Μίχος Eurokinissi

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό στους δύο πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής για την επίθεση στο Συνεργείο. Σε ποινές από 5 έως 11 μήνες καταδικάστηκαν οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι.

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ιω. Λαγό και Νικ. Μίχο για την εμπλοκή τους στην επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο.

Αντίστοιχα, σε ποινή 11 μηνών καταδικάστηκαν τέσσερις κατηγορούμενοι ως μέλη του τάγματος εφόδου, ενώ σε έναν ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών, όλοι τους με αναστολή.. Οι δύο πρώην βουλευτές καταδικάστηκαν για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οι υπόλοιποι για τη φυσική αυτουργία της ίδιας πράξης

Να σημειωθεί πως η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την αναγνωρίσει του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου, όπως εκφράζεται στο νέο Ποινικό Κώδικα.

«Απαιτεί να μην έχει παραβιάσει ο κατηγορούμενος το νόμο. Ακόμα κι είχαμε καταδίκη για ελαφρύ πλημμέλημα θα μπορούσε να χορηγηθεί. Πρέπει να αναγνωριστεί από το δικαστήριο. Τώρα γράφεται βέβαια νομολογία για το ελαφρυντικό αυτό, όμως συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης» υποστήριξε η εισαγγελέας, πρόταση η οποία δεν υιοθετήθηκε από το δικαστήριο παρά μόνο για έναν κατηγορούμενο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα