Δίκη Χρυσής Αυγής: “Η οργάνωση είχε κρατική ασυλία” λέει η Μάγδα Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Η οργάνωση είχε κρατική ασυλία” λέει η Μάγδα Φύσσα
Eurokinissi

Βέβαιη πως ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος και για αυτό δολοφονήθηκε εμφανίστηκε στο δικαστήριο η Μάγδα Φύσσα ενώ μίλησε και για επαγγελματικά χτυπήματα που δέχθηκε ο γιος της. Αίσθηση προκάλεσε σχόλιο της Προέδρου για τη μάρτυρα.

Τη βεβαιότητα ότι υπήρχε «κρατική ασυλία» προς τη Χρυσή Αυγή εξέφρασε η Μάγδα Φύσσα στην κατάθεσή της στη δίκη της Χρυσής Αυγής, απαντώντας σε ερωτήσεις, τονίζοντας πως ο γιος της ήταν στοχοποιημένος και για αυτό δολοφονήθηκε.

«Υπήρχε κρατική ασυλία σε μια τρομοκρατική εγκληματική οργάνωση που κυκλοφορούσε ελεύθερα στους δρόμους και σκότωνε αθώους πολίτες» σχολίασε η Μάγδα Φύσσα, θέλοντας να εξηγήσει πως φτάσαμε στη δολοφονία. «Οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν το απέτρεψαν, το βοήθησαν. Ένα μόνο έπρεπε να κάνουν, μια ασπίδα για να φύγουν τα παιδιά. Πιστεύω ότι η Χρυσή Αυγή και οι αστυνομικοί που ήταν εκείνο το βράδυ εκεί, ήταν ένα και το αυτό» ανέφερε η Μάγδα Φύσσα

Αναφερόμενη στην κοινωνική δράση του γιου της, είπε: «Ο Παύλος ήταν 34 χρονών. Σήμερα θα ήταν 43 και δεν τον άφησαν να ζήσει. Ήταν αντιφασίστας, αλληλέγγυος, βοηθούσε όπου μπορούσε και χρειαζόταν. Ήταν ένας ενεργός πολίτης». Πρόσθεσε δε πως: «Προφανώς ήταν στόχος από πριν. Το θέμα είναι η ταχύτητα. Πως έφτασε ένα ολόκληρο τάγμα σε δέκα λεπτά εκεί. Έχει σημασία στην οργάνωση, για αυτό τη λέμε εγκληματική οργάνωση. Έχει ιεραρχία, εκπαίδευση, όλα φανερά και με στοιχεία. Αυτά βέβαια τα γνωρίσαμε μετά, όχι πριν τη δολοφονία».

Εισαγγελέας: Υπάρχει κάποιο στοιχείο ότι ήταν στόχος από πριν;

Μάρτυρας: Ναι μετά τις συλλήψεις, από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, το λένε κατηγορούμενοι ότι “το ψάχναμε το μπαστάρδι, τώρα θα τραγουδάει στον παράδεισο”.

Εισαγγελέας: Γιατί δεν έτρεξε να φύγει;

Μάρτυρας: Η αξιοπρέπεια του δεν του επέτρεψε να τρέξει αλλά ήθελε να σώσει και τα παιδιά. Πίστευε ότι θα τα βγάλει πέρα μαζί τους. Ήταν δυνατό παιδί. Δεν περίμενε βέβαια αυτό.

Εισαγγελέας: Είχε κάτι πάνω του που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο;

Μάρτυρας: Μόνο το τσαντάκι του. Ούτε η παρέα του είχε κάτι…

Η Μάγδα Φύσσα αναφέρθηκε σε όλες τις τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν από τους κατηγορούμενους για να ενημερώσουν για την επίθεση με τελικό αποδεκτή τον Ιω. Λαγό. «Αυτή είναι η ιεραρχία. Κανείς δεν κάνει τίποτα αν δεν πάρει εντολή από τον ανώτερο. Αφού είχε γίνει η δολοφονία ο Λαγός επικοινώνησε με το Μιχαλολιάκο» εξήγησε, με τον Ιω. Λαγό να κοιτάει ανέκφραστος τη μάρτυρα και να κρατά σημειώσεις.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια μιας αντιπαράθεσης πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης γύρω από τον τρόπο ερωτήσεων που τέθηκαν προς τη Μάγδα Φύσσα, η πρόεδρος της έδρας σχολίασε για τη μάρτυρα: «είναι μη αυτόπτης μάρτυρας και λέει τα ίδια τόση ώρα…».

Σε άλλο σημείο, η μάρτυρας θέλησε να επισημάνει την ενόχληση της, τονίζοντας: “Επειδή μιλάμε για τη δικογραφία, τα 5,5 χρόνια διαδικασίας τα ξεχνάμε; Το τί τραβήξαμε εδώ μέσα; Τα έχουμε ξεχάσει;» αποσπώντας τα χειροκροτήματα του ακροατηρίου”.

«Τα χτυπήματα ήταν επαγγελματικά»

Όπως ανέφερε, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, ο γιος της δέχθηκε τρία επαγγελματικά χτυπήματα. «Τα δυο χτυπήματα στην καρδιά ήταν θανατηφόρα. Αυτός που το έκανε ήταν εκπαιδευμένος. Το γράφει και η ιατροδικαστική» είπε.

Πρόεδρος: Να σας ρωτήσω… αν αμύνονταν ο κύριος Ρουπακιας; Υπάρχει ο ισχυρισμός ότι φοβήθηκε..

Μάρτυρας: Από ποιον φοβήθηκε; Υπάρχει το βίντεο που δείχνει ότι πήγε με μεγάλη άνεση.

Εισαγγελέας: Πιστεύετε ότι αν ο γιος σας δεν φώναζε “με μαχαίρωσε”, θα είχε συλληφθεί ο Ρουπακιάς;

Μάρτυρας: Όχι. Θα είχε φύγει. Ήταν κανονισμένο να φύγει. Τους χάλασε το σχέδιο ο Παύλος γιατί άντεξε 4 λεπτά με τρεις μαχαιριές και ταυτόχρονα είχε έρθει το όχημα της αστυνομίας και εκείνοι οι αστυνομικοί επειδή ήταν σε υπηρεσία, έκαναν το καθήκον τους κάτι που δεν έπραξαν οι άλλοι αστυνομικοί.

«Το σχέδιο ήταν ο Ρουπακιάς να δολοφονήσει. Μαχαιρώνει και φεύγει με ένα οργανωμένο σχέδιο από μια εγκληματική οργάνωση που ήταν και πολιτικό κόμμα εκείνη την περίοδο» υποστήριξε η μάρτυρας.

Απειλές και βεβηλώσεις

Απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, η Μάγδα Φύσσα σχολίασε πως ποτέ κανείς δεν την πλησίασε να συλλυπηθεί την οικογένειας του. «Ποτέ κανείς δεν είπε συγγνώμη. Όχι μόνο αυτό. Έχουμε στοχοποιηθεί και εμείς οι ίδιοι που τους έχουμε κατηγορήσει. Ακόμα και τώρα συγγενείς των κατηγορουμένων μας κοιτάνε περίεργα. Ακόμα εξακολουθούν να θεωρούν ότι εμείς τους κάναμε κακό, και όχι αυτοί σε εμάς» σχολίασε.

Και συνέχισε, λέγοντας: «Μετά από αυτό δεν σταμάτησαν οι απειλές. Συνεχίστηκαν σε βάρος μας με το να περνάνε κάτω από το σπίτι, με το να βεβηλώνουν το μνημείο του παιδιού. Ήδη έχει βεβηλωθεί 4 φορές. Ακόμα και σήμερα μπορεί να περάσουν και να πετάξουν έντυπα. Στις αρχές περνούσαν και κάτω από το σπίτι μας με τις μπλούζες τις Χρυσής Αυγής, σαν να μην συμβαίνει τίποτα».

Η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα συνεχίζεται τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version