Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Λαγός παίζει καθυστερήσεις με αίτημα εξαίρεσης της έδρας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Λαγός παίζει καθυστερήσεις με αίτημα εξαίρεσης της έδρας
eurokinissi

Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, εμφανίστηκε στο δικαστήριο και υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης. Ο διάλογος με την πρόεδρο και ο Κωνσταντίνος Πλεύρης που ανέλαβε την υπεράσπιση.

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου υπέβαλε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, επικαλούμενος προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και προκατάληψης του δικαστηρίου προς το πρόσωπό του.

Ο Γιάννης Λαγός ακολουθώντας παρελκυστική τακτική, ζήτησε τον λόγο από το δικαστήριο, ενώ είχαν ήδη εκφωνηθεί τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν σε κατηγορούμενους, πλην της ηγετικής ομάδας τη Χρυσής Αυγής.

 

“Θεωρώ ότι υπήρχε προκατάληψη στο πρόσωπό μου και παρεμβάσεις άμεσες και έμμεσες και από τον πρωθυπουργό της χώρας, που σας πίεσαν. Για τον λόγο αυτό, ζητώ την εξαίρεση όλων των μελών του δικαστηρίου. Σε λίγο θα προσέλθει ο συνήγορος κύριος Κωνσταντίνος Πλεύρης για να αναπτύξει το αίτημά μου”, ανέφερε ο Γ. Λαγός.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να προσέλθει ο διορισθείς από τον κ. Λαγό συνήγορος Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Όλος ο διάλογος

Λαγός: “Για τον εαυτό μου. Επειδή υπάρχει άμεση και έμμεση παρέμβαση ακόμα και από τον Πρωθυπουργό της χώρας που σας πίεσαν για την απόφασή σας, έχει καταπατηθεί το τεκμήριο αθωότητας”. Εδώ δεν υπάρχει απλή υπόνοια, είναι συγκεκριμένα στοιχεία για όσα ανέφερα πριν.

Πρ: Τα έχετε αυτά τα στοιχεία;

Λαγός: Θα έρθει ο συνήγορός μου να τα εξειδικεύσει.

Πρ: Είναι εδώ ο συνήγορός σας.Λαγός: Θα έρθει άλλος δικηγόρος, ο κ. Πλεύρης

Η αγόρευση Πλεύρη

Μόλις έφτασε στην αίθουσα ο κ. Κωνσταντίνος Πλεύρης είπε τα εξης: “Ερχόμενος στην αιθουσα αυτή σχημάτισα την εντύπωση ότι μπήκα σε δικαστήριο της γαλλικής επανάστασης. Ελπίζω να εγγυηθεί το δικαστήριό σας την σωματική μου ακεραιότητα” και συνέχισε:

“Υπάρχει ένας επηρεασμός του δικαστηρίου σας. Έχει γίνει από πρόεδρο της Δημοκρατίας, από όλα τα πολιτικά κόμματα, τις εφημερίδες και ΜμΕ. Αυτός ο επηρεασμός για μας δημιουργεί την εντύπωση οτι διακινδυνεύεται η αμεροληψία του δικαστηρίου σας γιατί τόσοι παράγοντες και διαδηλώσεις προσπαθούν να σας επηρεάσουν. Ελπίζω να μην το έκαναν. Αρκεί υπόνοια για να κανουμε αίτηση εξαίρεσης”.

Στη συνέχεια ο κ. Πλεύρης ανέλυσε τα επιχειρήματα του πελάτη του λέγοντας τα εξής:

“Θίγονται τα δικαιώματα των κατηγορουμένων. Οι εφημερίδες προεξόφλησαν ότι θα πάνε φυλακή και γράφουν σε ποία κελιά θα πάνε. Έχουμε ένα σ’υνολο παραβίασεων που το δικαστήριο δεν πρόσεξε και δεν έκανε δήλωση. Το δικαστήριο ειναι ποινικό δικαστήριο, όχι πολιτικό. Δεν δικαζετε ουτε το φασισμό ούτε τη δημοκρατία. Εμάς μας ενδιαφέρει να νικήσει η δικαιοσύνη. Αλλωστε ο φασισμός δεν ειναι ποινική πράξη, δεν τιμωρείται.Η απόφαση δεν ειναι ιστορική. Δεν δικάζονται ένοχοι κρατούμενοι πολέμου όπως στη Νυρεμβέργη. Εδώ έχουμε ανθρώπους που παρανόμησαν. Η εισαγγελέας εκπροσωπεί το δημόσιο. Το δικαστήριό σας τη δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να υποστηρίξει οτι δεν έχει περιοριστεί από ολο αυτό το κλίμα. Ήρθαν εκπρόσωποι των κομμάτων εδώ. Δεν επηρεάστηκε το δικαστήριό σας; Οφείλατε να κανετε μια δήλωση οτι εδώ δεν δικάζονται ιδέες. Δεν μπορει η ΠτΔ να λέει και όλα τα κομματόσκυλα να ζητωκραυγάζουν ότι νίκησε η δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή μπήκε στη βουλη γιατί την έστειλε ο ελληνικός λαός”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα