Δίκη Χρυσής Αυγής: Πλεύρης εναντίον Πλεύρη για την αίτηση εξαίρεσης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πλεύρης εναντίον Πλεύρη για την αίτηση εξαίρεσης
Πατέρας και γιος Πλεύρης eurokinissi

Με ανάρτησή του στο twitter ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στρέφεται κατά του πατέρα του, ο οποίος εκπροσωπεί τον καταδικασθέντα Ιωάννη Λαγό και υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης για την έδρα.

“Η αίτηση εξαίρεσης μετά την έκδοση της απόφασης γίνεται προσχηματικά και εκθέτει όποιον την υποβάλει”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης.

Το tweet του βουλευτή αναφέρεται στην κίνηση του ευρωβουλευτή και καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην δίκη της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Λαγού, να υποβάλει αίτημα εξαίρεσης των δικαστών, μέσω του συνηγόρου του, Κωνσταντίνου Πλεύρη, πατέρα του βουλευτή.

Αναλυτικά το tweet:

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας και ενώ είχαν ήδη εκφωνηθεί τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν σε κατηγορούμενους, πλην της ηγετικής ομάδας τη Χρυσής Αυγής, ο ευρωβουλευτής ζήτησε από το δικαστήριο τον λόγο, έχοντας υποβάλει αίτημα εξαίρεσής, επικαλούμενος προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και προκατάληψης του δικαστηρίου προς το πρόσωπό του.

Ανακοίνωσε μάλιστα, ότι στο αίτημά του αυτό θα τον εκπροσωπήσει ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Μόλις έφτασε στην αίθουσα ο κ. Κωνσταντίνος Πλεύρης είπε τα εξης: “Ερχόμενος στην αιθουσα αυτή σχημάτισα την εντύπωση ότι μπήκα σε δικαστήριο της γαλλικής επανάστασης. Ελπίζω να εγγυηθεί το δικαστήριό σας την σωματική μου ακεραιότητα” και συνέχισε:

“Υπάρχει ένας επηρεασμός του δικαστηρίου σας. Έχει γίνει από πρόεδρο της Δημοκρατίας, από όλα τα πολιτικά κόμματα, τις εφημερίδες και ΜμΕ. Αυτός ο επηρεασμός για μας δημιουργεί την εντύπωση οτι διακινδυνεύεται η αμεροληψία του δικαστηρίου σας γιατί τόσοι παράγοντες και διαδηλώσεις προσπαθούν να σας επηρεάσουν. Ελπίζω να μην το έκαναν. Αρκεί υπόνοια για να κανουμε αίτηση εξαίρεσης”.

Στη συνέχεια ο κ. Πλεύρης ανέλυσε τα επιχειρήματα του πελάτη του λέγοντας τα εξής:

“Θίγονται τα δικαιώματα των κατηγορουμένων. Οι εφημερίδες προεξόφλησαν ότι θα πάνε φυλακή και γράφουν σε ποία κελιά θα πάνε. Έχουμε ένα σ’υνολο παραβίασεων που το δικαστήριο δεν πρόσεξε και δεν έκανε δήλωση. Το δικαστήριο ειναι ποινικό δικαστήριο, όχι πολιτικό. Δεν δικαζετε ουτε το φασισμό ούτε τη δημοκρατία. Εμάς μας ενδιαφέρει να νικήσει η δικαιοσύνη. Αλλωστε ο φασισμός δεν ειναι ποινική πράξη, δεν τιμωρείται.Η απόφαση δεν ειναι ιστορική. Δεν δικάζονται ένοχοι κρατούμενοι πολέμου όπως στη Νυρεμβέργη. Εδώ έχουμε ανθρώπους που παρανόμησαν. Η εισαγγελέας εκπροσωπεί το δημόσιο. Το δικαστήριό σας τη δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να υποστηρίξει οτι δεν έχει περιοριστεί από ολο αυτό το κλίμα. Ήρθαν εκπρόσωποι των κομμάτων εδώ. Δεν επηρεάστηκε το δικαστήριό σας; Οφείλατε να κανετε μια δήλωση οτι εδώ δεν δικάζονται ιδέες. Δεν μπορει η ΠτΔ να λέει και όλα τα κομματόσκυλα να ζητωκραυγάζουν ότι νίκησε η δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή μπήκε στη βουλη γιατί την έστειλε ο ελληνικός λαός”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα