Δημήτρης Λιγνάδης: Η ώρα της απολογίας

Δημήτρης Λιγνάδης: Η ώρα της απολογίας
Απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον της ανακρίτριας έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του κατηγορούμενος για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή Eurokinissi

Ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας θα βρεθεί το μεσημέρι ο Δημήτρης Λιγνάδης. Νωρίτερα, το δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί περί της ακυρότητας ή μη της προδικασίας, ύστερα από σχετική ένταση ακυρότητας του κατηγορούμενου για βιασμό κατά συρροή.

Έτοιμος να αναπτύξει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς θα πρέπει να είναι σήμερα το μεσημέρι ο Δημήτρης Λιγνάδης, για να μπορέσει να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που θα του θέσει η 19η τακτική ανακρίτρια γύρω από την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή, που του έχει αποδοθεί.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα περάσει ξανά σιδηροδέσμιος το ανακριτικό κατώφλι, ωστόσο δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις, αφού είναι η πέμπτη ημέρα που βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, συμπληρώνοντας το ανώτατο όριο κράτησης δίχως προφυλάκιση, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Το πρωί αναμένεται να συνεδριάσει το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο και θα αποφανθεί εάν τελικά θα απορριφθεί ή όχι η ένταση για ακυρότητα της διαδικασίας που έχει υποβάλει ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας, επικαλούμενος το άρθρο 244 του ΚΠΔ. Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη θα ακολουθήσει αμέσως μετά, εφόσον δεν γίνει δεκτή η σχετική αίτηση, διαφορετικά θα αφεθεί ελεύθερος και οι αρχές θα πρέπει να επαναλάβουν μέρος της διαδικασίας.

Το ημερολόγιο και οι μάρτυρες

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Δημήτρης Λιγνάδης φαίνεται πως είναι έτοιμος να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τη δικαστική λειτουργό. Σύμφωνα με τα όσα έχει κάνει γνωστά μέχρι σήμερα ο δικηγόρος του, ο κατηγορούμενος αναμένεται να ισχυριστεί ότι τα επίδικα διαστήματα βρισκόταν εκτός Αθηνών, οπότε δεν γίνεται να διέπραξε τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις.

Συγκεκριμένα για την πρώτη μήνυση σε βάρος του, υποστηρίζει ότι συνεχώς βρισκόταν σε περιοδεία λόγω των παραστάσεων, ενώ για τη δεύτερη, με χρόνο τέλεσης τον Αύγουστο του 2015, ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν αποκλείεται να προτείνει σειρά μαρτύρων, με στόχο να πείσει την ανακρίτρια ότι ο ίδιος το μήνα εκείνο βρισκόταν στην Ιθάκη. Ήδη ο συνήγορος του έχει κατονομάσει ως συνταξιδιώτες του την πρώην υπουργό Πολιτισμού Ελένη Κούρκουλα, τον ιδιοκτήτη του Action 24, Διονύση Παναγιωτάκη και το δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά.

Προς επίρρωση δε των λεγόμενων του, θα επικαλεστεί και το ημερολόγιο, που υποστηρίζει ότι διατηρούσε. Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας έχει δηλώσει σχετικά: “έχει προσωπικό ημερολόγιο χειρόγραφο. Για την μια περίπτωση που λέει ότι βρισκόντουσαν τον Αύγουστο στο σπίτι του στο Μεταξουργείο, στο ημερολόγιο αναφέρει από τις 2-10 Αυγούστου ήταν στην Αίγυπτο, από τις 10-19 στην Επίδαυρο, από τις 19-26 στην Πάτρα και στη συνέχεια στην Κόρινθο”.

Θα πρέπει να επισημανθεί τέλος, πως -όπως όλα δείχνουν- η υπερασπιστική γραμμή του Δ. Λιγνάδη αναμένεται να παραμείνει σκληρή, σε μία προσπάθεια υπονόμευσης των μηνυτών – θυμάτων, αλλά και των μαρτύρων κατηγορίας. Η τακτική που πρόκειται να ακολουθήσει η υπεράσπιση φάνηκε από το περιεχόμενο της ένστασης ακυρότητας της προδικασίας, στην οποία στοχοποιούνται οι εμπλεκόμενοι, κάνοντας λόγο για “εμμονικές προσπάθειες” μαρτύρων και “μονόπλευρη υπερπροβολή φημών”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα