Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων από το κρύο

Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων από το κρύο
Άστεγοι στη Αθήνα (φωτογραφία αρχείου) AP

Ανοιχτοί για την προστασία των αστέγων από το κρύο θα είναι ορισμένοι θερμαινόμενοι χώροι στο κέντρο της Αθήνας. Θα τους παρέχεται φαγητό, ζεστά ροφήματα και κουβέρτες.

Τέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας για την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού της πόλης, ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων, μετά την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για χαμηλές θερμοκρασίες στην πρωτεύουσα. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, θα είναι ανοιχτοί συνεχώς, από σήμερα στις 6 μμ μέχρι αύριο στις 8 το πρωί, θερμαινόμενοι χώροι στη Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς και το Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας. Επίσης, φιλοξενία θα παρέχεται και στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου.

Στους χώρους αυτούς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσοι άστεγοι προσέλθουν, θα βρουν έναν καθαρό χώρο, με γεύματα και κουβέρτες για να περάσουν ζεστά το βράδυ τους, ενώ κατά την είσοδο τους θα υποβάλλονται σε rapid test. Πέραν αυτών, οι ομάδες του «Street Work» του δήμου θα είναι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στους δρόμους για τον εντοπισμό αστέγων, στους οποίους θα παρέχουν ζεστά ροφήματα, φαγητό, κουβέρτες κά. Όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις τίθεται σε 24ωρη λειτουργία και το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515-516), προκειμένου να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595 και στο 210.5277000.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα