Δώδεκα ηθοποιοί καταγγέλλουν γνωστό σεναριογράφο για σεξουαλική παρενόχληση

Δώδεκα ηθοποιοί καταγγέλλουν γνωστό σεναριογράφο για σεξουαλική παρενόχληση
Θέατρο Shutterstock

Δώδεκα γυναίκες ηθοποιοί κατέθεσαν καταγγελίες στο ΣΕΗ κατά γνωστού σεναριογράφου για σεξουαλική παρενόχληση. Τι περιγράφει ένα από τα θύματα.

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στον χώρο του θεάματος, κατά ηθοποιών, σκηνοθετών και ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης κατά πολύ γνωστού σεναριογράφου έχουν κατατεθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) από δώδεκα ηθοποιούς, ενώ η καθεμία έχει προσφύγει ξεχωριστά με στόχο να σταματήσουν την ανάρμοστη συμπεριφορά του.

Μία εξ αυτών είναι η ηθοποιός και ποιήτρια Έλλη Γιαννακοπούλου, η οποία μιλώντας στην εφημερίδα Realnews περιέγραψε τη δική της εμπειρία με τον γνωστό σεναριογράφο.

Η ίδια δήλωσε πως έχει συμβουλευτεί τον δικηγόρο της και πως έχει προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία στο ΣΕΗ, καθώς και ότι άλλες έντεκα γυναίκες έχουν πράξει το ίδιο καταγγέλλοντας το συγκεκριμένο πρόσωπο.

“Η πρώτη επαφή με αυτό τον σεναριογράφο ήταν το 2016 και στη συνέχεια το 2017. Εγώ ήμουν τότε 26 χρονών και εκείνος 55. Το 2016 είχα πάει σε κάστινγκ για σπικάζ. Τότε μου είχε κάνει ένα κακόγουστο σεξιστικό αστείο. Μετά από έναν χρόνο, με κάλεσε στο γραφείο του για να μιλήσουμε για έναν θεατρικό ρόλο. Όταν πήγα στη συνάντηση, αυτός κλείδωσε την πόρτα όταν μπήκα. Στη συνέχεια, ο κύριος αυτός με χαρακτήριζε αριστερή, επικαλέστηκε τις δεξιές του απόψεις και μου έλεγε πως έχουν περάσει από το κρεβάτι του όλες οι γυναίκες της Αριστεράς της ΕΡΤ1. Το κομματικοποιούσε και με χαρακτήριζε χωρίς να έχει καμία γνώση για τα πολιτικά μου πιστεύω, χωρίς να έχουμε να συζητήσουμε κάτι τέτοιο. Εγώ είχα πάει εκεί για δουλειά”, ανέφερε χαρακηριστικά.

“Είχε δει το βιογραφικό μου και γι’ αυτό υποτίθεται ότι με είχε καλέσει. Επικαλέστηκε ουσιαστικά την εξουσία που έχει, τις γνωριμίες του και το τι έχει καταφέρει στη ζωή του. Ακολούθησε ένας μονόλογος, στον οποίο αναφερόταν στις σεξουαλικές του επιδόσεις, έκανε αναφορές στα χρήματα που κερδίζει και στον τρόπο ζωής του. Ουσιαστικά, με προέτρεπε να ακολουθήσω έναν τρόπο ζωής μαζί του, με αντάλλαγμα γεύματα σε ακριβά εστιατόρια, πως θα έρχεται να με παίρνει από τι σπίτι έτσι όπως κάνει η… «μπουρζουαζία», μια λέξη που μεταχειριζόταν συνεχώς. Φυσικά όλο αυτό με αντάλλαγμα να συνάψω σεξουαλική σχέση με τον εν λόγω κύριο. Ύστερα από αυτό τον μονόλογο, εγώ, παγωμένη και προσπαθώντας κάπως να αμυνθώ, τον ρώτησα αν σκοπεύει να μου πει κάτι για τον ρόλο, υπενθυμίζοντας του και τον λόγο για τον οποίο είχα πάει εκεί. Επιδιώκοντας ενδεχομένως να με ξαναδεί, μου απάντησε πως ο χρόνος τελείωσε και πως δεν προλαβαίναμε να μιλήσουμε για τον ρόλο. Στη συνέχεια, για αρκετό καιρό, μου έστελνε κάποια e-mail, στα οποία είχε φωτογραφία με τοπία για να με καληνυχτίσει”, πρόσθεσε η Έλλη Γιαννακοπούλου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα