Δολιοφθορά και κλοπή διαπιστώθηκε σε φρεάτια του ΟΣΕ

Διαβάζεται σε 2'
Σταθμός Λαρίσης
Σταθμός Λαρίσης EUROKINISSI

Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, για πρόκληση φθορών και κλοπής σε φρεάτια με καλώδια του σιδηροδρομικού δικτύου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών για περιστατικό πρόκλησης φθορών και κλοπής καλωδίων σε φρεάτια του σιδηροδρομικού δικτύου στις Αχαρνές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 6 Νοεμβρίου όταν αναρτήθηκε στην πλατφόρμα βλαβών των συστημάτων του ΟΣΕ από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών, απώλεια επικοινωνίας της τηλεδιοίκησης ηλεκτρονικής και της τηλεδιοίκησης σηματοδότησης, στο τμήμα Αθηνών-Τιθορέας.

Ειδοποιήθηκε η ανάδοχος εταιρεία για την έρευνα και αποκατάσταση της βλάβης. Από την επιτόπια έρευνα προέκυψε ότι άγνωστοι δράστες στην 22η χιλιομετρική θέση, στην είσοδο του σταθμού ηλεκτροκίνησης, περίπου 1.300 μέτρα από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Αχαρνών, άγνωστοι δράστες παραβίασαν φρεάτιο φορέα καλωδίων από την γραμμή της πλευράς καθόδου και έκοψαν και αφαίρεσαν τμήμα αυτών των καλωδίων.

Αντίστοιχα, παραβίασαν φρεάτιο φορέα καλωδίων της γραμμής ανόδου και με άγνωστο τρόπο προκάλεσαν πυρκαγιά, με αποτέλεσμα την καταστροφή των καλωδίων.

Επίσης, διαπιστώθηκε φθορά της κάμερας καταγραφής κλειστού κυκλώματος στην είσοδο του υποσταθμού, με αποτέλεσμα να καταστεί μη λειτουργική. Το συμβάν καταγγέλθηκε στο Τ.Α. Αχαρνών το απόγευμα της επόμενης ημέρας από προϊστάμενο του Οργανισμού και γίνεται προανάκριση για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΠ δεν βρίσκει μέχρι στιγμής λόγο να εμπλακεί στις έρευνες για το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς επί του παρόντος δεν φαίνεται να είναι περιστατικό δικού της ενδιαφέροντος εκτός και να προκύψουν πρόσθετα στοιχεία, αντιθέτως όμως είχε συμμετάσχει σε μία παρόμοια έρευνα το καλοκαίρι, όταν το περασμένο Ιούνιο, άγνωστοι προκάλεσαν δολιοφθορά και μόνο δολιοφθορά, σε κυτίο με μηχανισμό της τηλεματικής του ΗΣΑΠ, στο Μαρούσι, μία έρευνα η οποία ακόμη συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα