Δολοφονία Καραϊβάζ: Συνεχίζεται η δίκη – “Εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη” λέει η σύζυγός του

Διαβάζεται σε 2'
Δολοφονία Καραϊβάζ: Συνεχίζεται η δίκη – “Εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη” λέει η σύζυγός του
Δίκη για δολοφονία Καραϊβάζ EUROKINISSI

Συνεχίζεται η δίκη των δύο αδελφών που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Τι δήλωσε η σύζυγός του.

Συνεχίζεται, σήμερα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη των δύο αδελφών που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ εκτέλεση, με αλλεπάλληλους πυροβολισμούς, του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στις 9 Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του στον Αλιμο.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη είχε πάρει αναβολή μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής, καθώς την πλευρά της συζύγου του δημοσιογράφου εκπροσωπούσε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος όμως είναι προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση κακοποίησης της συζύγου του.

Κατά την άφιξή της στο Δικαστήριο, η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ δήλωσε πως εμπιστεύεται την ελληνική δικαιοσύνη: “Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη του Γιώργου”.

Τα δύο αδέλφια, 41 και 49 ετών, είναι αντιμέτωπα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, πράξη η οποία, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ήταν προϊόν “συμβολαίου θανάτου” με άγνωστους μέχρι σήμερα, εκείνους που παρήγγειλαν την εκτέλεση του δημοσιογράφου, αλλά και όσους άλλους συμμετείχαν στην υλοποίηση του φονικού σχεδίου. Η έρευνα για το κρίσιμο σκέλος της υπόθεσης συνεχίζεται και σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να υπάρχουν προς αξιοποίηση σημαντικά ευρήματα.

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία ισχυριζόμενοι πως δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την δολοφονία του δημοσιογράφου, θέση που διατύπωσαν αμέσως μετά την σύλληψη τους δύο χρόνια μετά τις θανατηφόρες σφαίρες που δέχθηκε ο Καραϊβάζ. Ο μικρότερος σε ηλικία φαίνεται να αρνείται εντελώς την παρουσία του στον ‘Αλιμο την επίμαχη ημέρα, ο ενώ ο αδελφός του φαίνεται να ισχυρίζεται ότι βρέθηκε στην περιοχή για επαγγελματικούς λόγους . Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την δολοφονία τον Μάιο του 2023, γεγονός που σημαίνει ότι η δίκη πρέπει να “τρέξει” με γοργούς ρυθμούς καθώς το φθινόπωρο συμπληρώνεται για τα δύο αδέλφια το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των 18 μηνών.

Σύμφωνα με το υλικό της δικογραφίας, οι εκτελεστές του δημοσιογράφου , χρησιμοποίησαν για την υλοποίηση του σχεδίου τους ένα σκούτερ και ένα βανάκι, μελέτησαν καλά την περιοχή και τον τρόπο διαφυγής τους μετά την πράξη, ενώ φαίνεται να είχαν μελετήσει καλά τις κινήσεις του θύματος, τις ώρες αναχώρησης για την εργασία του σε τηλεοπτικό σταθμό και τις ώρες επιστροφής του στο σπίτι κ.α.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα