Δραματικό μήνυμα Μπέου: Ανεβείτε σε ψηλούς ορόφους, η κακοκαιρία είναι χειρότερη από τη Daniel

Διαβάζεται σε 2'
Πλημμύρες στον Βόλο
Πλημμύρες στον Βόλο EUROKINISSI ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Πιο σφοδρή από τη Daniel είναι η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες τον Βόλο, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

Δραματικές ώρες βιώνουν ξανά οι κάτοικοι του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, καθώς άλλη μια κακοκαιρία δοκιμάζει τις αντοχές τους.

Λίγο μετά τις 20:30, σχεδόν ολόκληρη η πρωτεύουσα της Μαγνησίας βυθίστηκε στο σκοτάδι. Η τάση της ηλεκτροδότησης παρουσίαζε μεγάλη διακύμανση για ώρα, προτού γίνει ολική διακοπή σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.

Την ίδια στιγμή, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ιδίως μετά την υπερχείλιση του Κραυσίδωνα, με τη νύχτα να προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολη, ενώ υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι.

Σε μήνυμά του, εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος απευθύνει έκκληση στους πολίτες λέγοντας:

«Αυτή η καταρρακτώδης βροχή είναι μεγαλύτερη από τις 6 Σεπτεμβρίου. Κόπηκε ο δρόμος στη μέση στην Παιδόπολη της Αγριάς. Πλημμύρες παντού. Αν συνεχίσει έτσι θα σπάσει ο Κραυσίδωνας σε λίγα λεπτά. Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρών αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους. Αν χρειαστείτε βοήθεια καλέστε στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δε μπορώ να καταλάβω, τι οργή είναι αυτή από τη φύση. Προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Η βροχή θα συνεχιστεί όλη νύχτα. Μείνετε ψηλά. Μην κυκλοφορείτε».

Αξίζει να σημειωθεί πως, μέχρι πριν λίγες ώρες, ο κ. Μπέος έκανε λόγο για «οργανωμένη ομάδα από γνωστά παρακμιακά στοιχεία της πόλης που συνεχίζουν την προσπάθεια να τρομοκρατήσουν» προβάλλοντας φωτογραφίες από την προηγούμενη κακοκαιρία, ενώ «διαφήμιζε» τις προσπάθειες που κατέβαλαν τα συνεργεία του δήμου στα όποια προβλήματα παρατηρούνταν.

«Μην μετακινείστε»

«Τα χειρότερα σενάρια για την εξέλιξη της νέας κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται» τονίζει, το βράδυ της Τετάρτης, σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου.

«Μην μετακινείστε πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια και μετά για να διευκολύνετε το έργο των συνεργείων που δίνουν ένα πραγματικό τιτάνιο αγώνα» επισημαίνει.

Σημειώνεται πως στην περιοχή υπάρχει εντολή για απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα