Εισαγγελέας για Αναγνωστόπουλο: “Σκότωσε με κίνητρο την εκδίκηση”

Διαβάζεται σε 4'
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος EUROKINISSI ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς και του σκύλο της, Ρόξυ το καλοκαίρι του 2021. Αύριο η απόφαση επί των ποινών.

Με το ακροατήριο να αριθμεί μόλις σε ένα πολίτη -σε πλήρη αντίθεση με την κατάμεστη αίθουσα του πρωτόδικου δικαστηρίου– ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία για τη δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς. Ούτε καν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν βρέθηκε στο δικαστήριο, προκειμένου να απολογηθεί και να εξηγήσει τί -κατά τον ίδιο- έγινε το βράδυ της 12ης Ιουλίου 2021, αλλά και τις 37 ημέρες που ακολούθησαν μέχρι τη σύλληψη του. Κι ενώ στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο κατηγορούμενος είχε χρειαστεί 9 ώρες για να εκθέσει τις σκέψεις του γύρω από τα αίτια της δολοφονίας της 19χρονης συζύγου του, φαίνεται πως θεώρησε ότι δεν χρειάζεται να παρέχει καμία εξήγηση στο Εφετείο.

Έτσι, σε χρόνο -ρεκόρ μία υπόθεση που για μήνες απασχόλησε την κοινή γνώμη έφτασε στο στάδιο της πρότασης επί της ενοχής, με τον εισαγγελέα Γ. Κούτρα να ζητά από τακτικούς δικαστές και ενόρκους την καταδίκη του 34χρονου πιλότου για την ανθρωποκτονία με δόλο της 20χρονης Κάρολαϊν και τη θανάτωση του σκύλου της, Ρόξυ, «με κίνητρο την εκδίκηση για τη μη έκβαση των πραγμάτων όπως τα ήθελε» όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

«Δεν δίστασε να πάρει το μωρό του στην κηδεία ούτε και να το αποθεώσει δίπλα στο πτώμα της μητέρας του που τη σκότωσε ο ίδιος. Δεν δίστασε να ζητήσει 2000 ευρώ για το φέρετρο από τη μητέρα της. Αν αυτό δεν είναι κακοποιητική συμπεριφορά ενός ανθρώπου που δεν σκέφτεται τα συναισθήματα των άλλων τότε τί είναι; Ποιός βρασμός; Ποια ψυχική ορμή; Ένιωσε την απόρριψη. Το έκανε για να εκδικηθεί την Κάρολαϊν και να την τιμωρήσει, γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου!», είπε.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στην προσωπικότητα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ο οποίους πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και ποινή 11 ετών και έξι μηνών. Μίλησε για αντικοινωνική και ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητα, υποστηρίζοντας: «στις ακραίες μορφές οδηγεί σε εγωπάθεια και φιλαυτία που κάνει τον άνθρωπο να θεωρεί ανώτερο των πάντων, ικανό να χειραγωγήσει τους πάντες. Ο ναρκισιστής βλέπει την αυτοεπιβεβαίωση στους άλλους και όταν χάσει το θαυμασμό, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και στο έγκλημα».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η Κάρολαϊν ήταν «ένα παιδί μέσα στη ζωή» που θαμπώθηκε από τον κατηγορούμενο, καθώς «είδε τον πρίγκιπα του παραμυθιού πάνω σε ελικόπτερο» και ερωτεύθηκε. Στη συνέχεια όμως, εγκλωβίστηκε, και φαίνεται πως παρακολουθείτο αδιόρατα -πλην όμως συστηματικά- από τον κατηγορούμενο. «Μήπως -αναρωτιέμαι- και η κάμερα ήταν και αυτός ένας από τους τρόπους που παρακολουθούσε τη γυναίκα του για το που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή;» κατέληξε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας: «Λέει ότι την αγκάλιασε τόσο σφιχτά που δεν αντιδρούσε μετά. Δεν αντέχει αυτό σε αξιολόγηση».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην απόφαση του κατηγορούμενου να παραιτηθεί από τη δίκη. «Στο μεσοδιάστημα ανάμεσα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια διπλή, ο κατηγορούμενος θέλησε να παραιτηθεί από τη δίκη. Αυτό προκαλεί μια έκπληξη γιατί έρχεται σε αντίθεση με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει. Γιατί παραιτήθηκε ο κατηγορούμενος; Με το που κινδύνευσε να δημοσιευθεί μια επιστολή που ανέφερε η κυρία Ηγουμενάκη, και η οποία φέρεται να απευθυνόταν στη μητέρα του θύματος σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει τη θυματοποίηση του. Μήπως θέλησε με την παραίτηση να αποκρύψει κάποιο σκοτεινό χαρακτηριστικό του ψυχισμού του, Μήπως παραιτήθηκε όταν φοβήθηκε ότι θα αποκαλυπτόταν στο δικαστήριο κάποια μύχια στοιχεία της προσωπικότητας του;».

Να σημειωθεί πως με έγγραφό του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αρνήθηκε το διορισμό συνηγόρων, με το δικαστήριο να απορρίπτει το αίτημα του.

Η απόφαση αναμένεται αύριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα