Εισαγγελική έρευνα για τον Γιαννάκο μετά τις δηλώσεις για παράλυση νοσηλεύτριας, που έκανε το εμβόλιο

Εισαγγελική έρευνα για τον Γιαννάκο μετά τις δηλώσεις για παράλυση νοσηλεύτριας, που έκανε το εμβόλιο
Ο Μιχάλης Γιαννάκος eurokonissi

Η νοσηλεύτρια εμφάνισε υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο, μυαλγίες, και στη συνέχεια παράλυση των κάτω άκρων. Οι νευρολόγοι του νοσοκομείου Κέρκυρας ολοκλήρωσαν την Τετάρτη τον έλεγχο του περιστατικού και διέγνωσαν το αυτοάνοσο σύνδρομο Guillain-Barre.

Εισαγγελική έρευνα ανοίγει πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο ο οποίος δήλωσε ότι η 40χρονη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα παρέλυσε αφού εμβολιάστηκε κατά της Covid-19.

Την εντολή για τα διενέργεια εισαγγελικής έδωσε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και αντικείμενο αυτής είναι να διερευνηθεί αν ο κ. Γιαννάκος τέλεσε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, δεδομένου ότι δήλωνε βέβαιος πως η παράλυση της γυναίκας στα κάτω άκρα της αποτελεί παρενέργεια του εμβολίου, πριν ακόμη αποφανθούν οι γιατροί.

Ειδικότερα, ο κ. Γιαννάκος ανέφερε μεταξύ άλλων πως η 40χρονη νοσηλεύτρια “ήταν απολύτως καλά στην υγεία της”.

Ακόμη δήλωσε: “Είναι σίγουρο ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνάδελφος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Το λένε και οι γιατροί εκεί, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Είναι μια στους 400.000, δεν λέει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό, δεν λέμε τίποτα κακό για το εμβόλιο, αντιθέτως, αλλά η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί κι έχει τρομοκρατηθεί”.

Αναλυτικότερα, η νοσηλεύτρια εμφάνισε υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο, μυαλγίες, και στη συνέχεια παράλυση των κάτω άκρων. Οι νευρολόγοι του νοσοκομείου Κέρκυρας ολοκλήρωσαν την Τετάρτη τον έλεγχο του περιστατικού και διέγνωσαν το αυτοάνοσο σύνδρομο Guillain-Barre, το οποίο θα αναφέρουν στον τομέα φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ για περαιτέρω διερεύνηση. Η νοσηλεύτρια υπηρετεί στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου 17 χρόνια.

“Η συνάδελφός μου, μετά τη δεύτερη δόση, εμφάνισε αρχικά υψηλό πυρετό και μυαλγίες και μετά συμπτώματα παράλυσης. Την ίδια ημέρα. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται και παρακολουθείται από τον θεράποντα γιατρό της και ακολουθεί συγκεκριμένη αγωγή που της έχει ορίσει” είπε από την πλευρά της, στον Real fm η η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Ντίνα Ιωάννου.

“Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα είναι πίσω στην εργασία της και την οικογένειά της. Σε τόσο μεγάλο αριθμό υγειονομικών που έχουν εμβολιασθεί, είναι το πρώτο περιστατικό που παρουσιάζεται. Η συνάδελφος θα χρειαστεί αποκατάσταση και θα υπάρχουν σημαντικά έξοδα” συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την ίδια “η δεύτερη δόση του εμβολίου έγινε πριν από τέσσερις – πέντε ημέρες. Δεν θα μπω σε ιατρικά θέματα, αλλά τα συμπτώματα μετά τη δεύτερη δόση ήταν αυτά που περιέγραψα. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των εξετάσεων”.

Σχετικά με το θέμα αυτό, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ανέφερε μιλώντας στον Ant1, ότι πρόκειται για σύνδρομο που μπορεί να εμφανιστεί μετά από εμβολιασμό και όχι τον συγκεκριμένο εμβολιασμό, αλλά κυρίως για σύνδρομο που εμφανίζεται μετά από ιώσεις.

«Δεν είναι σίγουρο ότι φταίει το εμβόλιο. Δεν είναι τόσο εύκολο να συνδέσουμε το εμβόλιο με το σύνδρομο», είπε ο καθηγητής και συμπλήρωσε πως «για να το μάθουμε αυτό, θα πρέπει αυτή η επιπλοκή να εμφανιστεί σε πολλούς ανθρώπους που έχουν κάνει το εμβόλιο».

«Αν οφείλεται στο εμβόλιο το σύνδρομο, θεραπεύεται σίγουρα», εξέφρασε με βεβαιότητα ο καθηγητής και έκανε έκκληση να μη συνδέονται πράγματα που θα γινόντουσαν ούτως ή άλλως με το εμβόλιο, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το θάνατο κάποιου 85χρονου λίγο καιρό μετά τον εμβολιασμό του, ως ένα προδιαγεγραμμένο γεγονός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα