Έκρηξη στο Υπουργείο Εργασίας: “Δεν τελειώσαμε” με την τρομοκρατία λέει η ΕΛΑΣ – Τα πρόσφατα στοιχεία που εξετάζονται

Διαβάζεται σε 3'
Έκρηξη στο Υπουργείο Εργασίας
Έκρηξη στο Υπουργείο Εργασίας INTIME

Με τα νέα τρομοκρατικά χτυπήματα έχει μοιραία επιστρέψει η ανησυχία για την αναβίωση της τρομοκρατίας στη χώρα. Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βεβαίως ποτέ δεν θεώρησαν ότι “είχαν τελειώσει μαζί της”.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής για την βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Εργασίας. Στην παρούσα φάση αναλύονται ακόμη βιντεοληπτικά υλικά, ενώ φαίνεται να «κλειδώνει» η παρουσία τουλάχιστον δύο ατόμων, χωρίς να μπορεί να εξαιρεθεί η παρουσία άλλων ατόμων στα γύρω στενά με ρόλο τσιλιαδόρου.

 

Βεβαίως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, δεν περιμένουν και πολλά από τα βιντεοληπτικά υλικά ακριβώς γιατί οι δράστες θα είχαν πάρει τα μέτρα τους ως προς την κάλυψη των χαρακτηριστικών τους και απλά αποτυπώνονται σκιές που δεν τους βοηθούν σε κάτι και αυτό που ίσως έχει μία σημασία είναι η χαρτογράφηση της διαφυγής τους που θα μπορούσε σταδιακά και από την συνεχιζόμενη έρευνα να τους φανερώσει ένα πιθανό κρησφύγετο.

Από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ακόμη αναμένονται απαντήσεις από τα δείγματα που ελήφθησαν από το σημείο και σίγουρα θα χρειαστούν ημέρες για τυχόν απαντήσεις καθώς από την έκρηξη τα πάντα εξαϋλώθηκαν.

Τα σενάρια εργασίας

Μοιραία σε αυτές τις περιπτώσεις δημιουργούνται και κάποια σενάρια εργασίας που ακολουθούν οι αστυνομικοί μήπως πράγματι τους οδηγήσουν κάπου.

Τα δεδομένα που έχουν, είναι το χτύπημα του Δεκεμβρίου έξω από τις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδί και αυτό το χτύπημα στο Υπουργείο Εργασίας από διαφορετικές όμως οργανώσεις. Στην μία περίπτωση την ευθύνη ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» και στην δεύτερη περίπτωση η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Με τα νέα τρομοκρατικά χτυπήματα έχει μοιραία επιστρέψει η ανησυχία για την αναβίωση της τρομοκρατίας στη χώρα. Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βεβαίως ποτέ δεν θεώρησαν ότι «είχαν τελειώσει» μαζί της για πλήθος λόγων και επιβεβαιώνονται από αυτόν τον νέο γύρο χτυπημάτων με υπαρκτό τον φόβο και νέων επιθέσεων, καθώς ειδικά για την τελευταία περίπτωση υπήρξε ανάληψη ευθύνης μέσω των προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων, δεν έχει όμως ακόμα εμφανιστεί σχετικό κείμενο με τις θέσεις των μελών της οργάνωσης, κάτι που παραδοσιακά συμβαίνει όταν ολοκληρώνεται ένας κύκλος επιθέσεων.

Η πεποίθηση ότι υπάρχουν παλιοί της τρομοκρατίας που έχουν στρατολογήσει και εκπαιδεύσει νέο αίμα από την αστείρευτη πηγή του αντάρτικου πόλεως είναι διάχυτη.

Πρακτικά δεν συνδέει η Αντιτρομοκρατική τις επιθέσεις αυτές μεταξύ τους, όμως υπάρχουν κάποια κοινά με το παρελθόν. Η επιλογή του διπλού εκρηκτικού στο Γουδί ήταν κάτι που είχαν δει οι Αρχές και από την δράση της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α.) και από τον «Επαναστατικό Αγώνα», όπως και το χτύπημα στο Υπουργείο Εργασίας που στο παρελθόν είχε αποπειραθεί να «χτυπήσει» και η Ο.Λ.Α. τον Δεκέμβριο του 2016, όμως η βόμβα είχε τότε εξουδετερωθεί από πυροτεχνουργούς των Τ.Ε.Ε.Μ.

Αυτά μπορεί να είναι συμπτώσεις, μπορεί όμως να «δείχνουν» και έναν δρόμο, ένα σενάριο εργασίας από όσα καλούνται οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής να δημιουργήσουν για να ακολουθήσουν μια πορεία στις έρευνές τους. Για την συγκεκριμένη οργάνωση είχαν γίνει τρεις συλλήψεις στο Κουκάκι το 2020, εκ των οποίων οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο θεωρείται πως περισσότερο τέθηκε σε αναστολή η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης, παρά ότι εξουδετερώθηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα