ΕΛ.ΑΣ. για έκτροπα σε Λέσβο και Χίο: “Οι όποιες ευθύνες, θα καταλογισθούν”

ΕΛ.ΑΣ. για έκτροπα σε Λέσβο και Χίο: “Οι όποιες ευθύνες, θα καταλογισθούν”
Επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και κατοίκων Eurokinissi

Για καταλογισμό ευθυνών μέχρι κεραίας έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. στις δηλώσεις του, αναφορικά με τα έκτροπα που έγιναν σε Λέσβο και Χίο

Την πρόθεση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να διερευνηθούν σε βάθος όλα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τα προηγούμενα 24ωρα σε Λέσβο και Χίο και να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν, εξέφρασε μέσω των επίσημων δηλώσεών του ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χρονόπουλος ανέφερε:

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από χθες ανακοίνωσε ότι όλες οι συμπεριφορές και οι πράξεις που σχετίζονται με τα γεγονότα στη Λέσβο και τη Χίο θα διερευνηθούν γρήγορα και σε βάθος.

Οι όποιες ευθύνες, θα καταλογισθούν μέχρι κεραίας. Έκνομες ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές. Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, όσα κι αν έχουν υποστεί, οι αστυνομικοί έχουν στολή και αποστολή.

Η εντολή της πολιτικής ηγεσίας και η θέληση της φυσικής ηγεσίας του Σώματος είναι ρητή και ξεκάθαρη:

Οι αποφάσεις που χρειάζεται να παρθούν, θα παρθούν με ψυχραιμία, με προσήλωση στην αποστολή του Σώματος, αλλά και πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τόπος, η Αστυνομία και οι αστυνομικοί, σε πρωτόγνωρες συνθήκες αμφισβήτησης του κράτους δικαίου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα