ΕΛΑΣ για Πετράλωνα: “Χειριζόμαστε την συγκεκριμένη υπόθεση με τον δέοντα σεβασμό”

ΕΛΑΣ για Πετράλωνα: “Χειριζόμαστε την συγκεκριμένη υπόθεση με τον δέοντα σεβασμό”
istockphoto

Σε ανακοίνωση προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, για την υπόθεση των Πετραλώνων μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σε επίσημη ανακοίνωση με διευκρινίσεις για την υπόθεση των Πετραλώνων, προχώρησε η Αστυνομία μετά από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε το 2018 όσο ήταν ανήλικο ακόμη το αγόρι της οικογένειας, όπου είχε προβεί στην πρώτη μήνυση σε βάρος του πατέρα του συνοδεία του δασκάλου του, στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, για γεγονότα που έλεγε ότι έλαβαν χώρα πριν 10 χρόνια.

Συγκεκριμένα, ισχυριζόταν ότι είχε πέσει θύμα κατά συρροή βιασμού από τον πατέρα του που στη συνέχεια τον έδινε και σε άλλους άντρες για να τον βιάσουν, στο σπίτι του στα Πετράλωνα.

Από την τότε προκαταρκτική έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία όμως υπέρ των ισχυρισμών του αγοριού. Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη δεν έδειξε κάτι, η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη φαίνεται επίσης να μην βοήθησε και έτσι η υπόθεση σε δικαστικό πλέον επίπεδο δεν κατέστη δυνατό να προχωρήσει και δεν αποδόθηκαν κατηγορίες σε κανέναν.

Στα τέλη Οκτωβρίου 2022, το αγόρι και η αδελφή του, συνοδεία και πάλι του ίδιου εκπαιδευτικού, πήγαν στην Εισαγγελία και κατέθεσαν νέα μήνυση, αυτή την φορά σε βάρος της μητέρας τους για συνέργεια και συγκάλυψη των όσων καταγγέλλουν για τον πατέρα τους.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει συγκεκριμένα:

«Σχετικά με την υπόθεση των Πετραλώνων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Για την υπόθεση δεν υπεβλήθη καταγγελία σε αστυνομική Υπηρεσία, πλην όμως η διερεύνησή της από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησε, μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τον Ιούλιο του 2018.

Έπειτα από ενδελεχή και επισταμένη έρευνα, την πραγματοποίηση όλων των προβλεπόμενων ανακριτικών πράξεων και πάντα σε συνεργασία με την Εισαγγελία, η δικογραφία υπεβλήθη περαιωμένη το Νοέμβριο του 2019, ενώ νεότερη παραγγελία για την υπόθεση περιήλθε στην ανωτέρω Υπηρεσία τον προηγούμενο μήνα (Οκτώβριος 2022).

Σημειώνεται ότι, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση με τον δέοντα σεβασμό και την αρμόζουσα ευαισθησία, εφαρμόζοντας σε κάθε περίπτωση τους νόμους και τις επιταγές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα πάντα με τις κατευθύνσεις των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα