Ελεύθερη με όρους η 43χρονη που έχει καταγγείλει ποινικολόγο για ενδοοικογενειακή βία

Διαβάζεται σε 2'
Κακοποίηση
Κακοποίηση iStock

Ελεύθερη αφέθηκε, μετά την απολογία της, η 43χρονη δικηγόρος η οποία συνελήφθη μετά από μήνυση ποινικολόγου (τον οποίο έχει καταγγείλει για ξυλοδαρμό) για παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων. Τι υποστήριξε.

Ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ και της απαγόρευσης συναναστροφής με το μηνυτή της αφέθηκε η 43χρονη ποινικολόγος, σε βάρος της οποίας υποβλήθηκε μήνυση από συνάδελφό της για το κακούργημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Η κατηγορούμενη φέρεται να είναι πρώην σύντροφος του μηνυτή της, και εδώ και μήνες έχουν υποβληθεί εκατέρωθεν εγκλήσεις σχετικά με το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας. Η ίδια συνελήφθη πριν μερικές ημέρες, μετά από μήνυση του 70χρονου για παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων, όταν η 43χρονη παρουσίασε σε τηλεοπτική εκπομπή προσωπικές τους συνομιλίες.

Στο απολογητικό της υπόμνημα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται στην αρχική αντιδικία της με τον ποινικολόγο, με τον οποίο -όπως λέει- διατήρησε σχέσεις για περίπου 2 μήνες, υποστηρίζοντας πως χρειάστηκε να βγει σε βραδινή εκπομπή προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό της καθώς το περιβάλλον του 70χρονου επιχειρούσε να τη βγάλει αναξιόπιστη.

«Την 28.06.2024 εμφανίσθηκα σε μια εκπομπή με μοναδικό σκοπό να σταματήσει ο διασυρμός μου και να προστατευθώ και όχι για να πλήξω τον μηνυτή. Άλλωστε δεν αποκάλυψα την ταυτότητά του, ούτε προσπάθησα να τον σκιαγραφήσω. Δεν εξηγείται άλλωστε, το γεγονός ότι την επόμενη μέρα ακριβώς, εμφανίστηκε η σύζυγος του μηνυτή και επωνύμως να προανήγγειλε μηνύσεις. Πως ταυτοποιήθηκε άραγε ο μηνυτής;» ανέφερε η κατηγορούμενη ποινικολόγος, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι:

«Σε κανένα απολύτως σημείο της επίμαχης τηλεοπτικής εκπομπής δεν παρουσιάστηκε, ούτε φωτογραφήθηκε, ούτε θα μπορούσε να συνδεθεί το πρόσωπο του εγκαλούντος με όλα όσα παρουσιάσθηκαν. Κανείς απολύτως από το κοινό ή οποιοσδήποτε τρίτος δεν θα μπορούσε να συνδέσει το “εβδομηντάχρονος ποινικολόγος” με τον μηνυτή μου. Υπάρχουν τουλάχιστον χίλιοι εβδομηντάχρονοι ποινικολόγοι στην Αθήνα, δηλαδή σχεδόν αόριστος αριθμός προσώπων, που με κανένα τρόπο δεν θα μπορούσε ο τηλεθεατής να συνδέσει το πρόσωπο του μηνυτή με τον αναφερόμενο στην εκπομπή».

«Κανένα δόλο δεν είχα, όχι μόνον να παρουσιάσω προσωπικά δεδομένα, που εν τέλει δεν παρουσίασα, αλλά και κανένα δόλο εκδίκησης δεν είχα, αφού αυτό έγινε μετά την συστηματική συκοφάντησή μου. Άλλωστε, αν είχα δόλο να εκδικηθώ τον μηνυτή, γιατί να το κάνω την 28.06 και όχι 2 μήνες νωρίτερα, όποτε και εγκλημάτησε εις βάρος μου;» κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα