Ελένη Τοπαλούδη: Σοκάρει η δικογραφία για τις συνθήκες της δολοφονίας της

Ελένη Τοπαλούδη: Σοκάρει η δικογραφία για τις συνθήκες της δολοφονίας της
Ελένη Τοπαλούδη

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις συνθήκες υπό τις οποίες δολοφονήθηκε η Ελένη Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018, έρχονται στη δημοσιότητα. Προτείνεται η διατήρηση της προσωρινής κράτησης των δραστών έως την 4η Δεκεμβρίου.

Να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου ο 20χρονος Αλβανικής υπηκοότητας και ο 21χρονος Έλληνας, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και του βιασμού, εις βάρος της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, εισηγήθηκε την Παρασκευή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Με την ίδια εισήγηση προτείνεται η διατήρηση της προσωρινής τους κράτησης έως την 4η Δεκεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταση της προσωρινής τους κράτησης έγινε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, που έλαβε υπόψιν του τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υπόθεσης και ειδικότερα τον μεθοδευμένο τρόπο δράσης των δυο κατηγορούμενων, την εμμονή τους με το θάνατο της άτυχης φοιτήτριας, τη συμπεριφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια των όσων έγιναν, το γεγονός πως επέλεξαν για το θύμα τους έναν αργό και βασανιστικό θάνατο. Έτσι, κρίθηκε πως αν αφεθούν ελεύθεροι ακόμη και υπό κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) είναι εξαιρετικά πιθανό να διαπράξουν ξανά ανάλογο έγκλημα.

Συνθήκες που διεπράχθη το έγκλημα

Στο βούλευμα περιγράφεται με σοκαριστικές λεπτομέρειες οι συνθήκες υπό τις οποίες δολοφονήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη Ρόδο η Ελένη Τοπαλούδη.

Όπως αναφέρεται, σε χρόνο που δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ακριβώς αλλά ανάμεσα στις βραδινές ώρες της 27ης Νοεμβρίου έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης, ο 20χρονος κατηγορούμενος (που είχε γνωρίσει την Ελένη Τοπαλούδη μια εβδομάδα πριν) και ο 21χρονος επίσης κατηγορούμενος είχαν προαποφασίσει να βιάσουν την άτυχη φοιτήτρια.

Πήγαν στο σπίτι της με αυτοκίνητο που ανήκε στον πατέρα του 21χρονου, την πήραν και την πήγαν σε εξοχικό της οικογένειας του Έλληνα κατηγορούμενου, στην περιοχή Πεύκων Λίνδου. Εκεί και παρά το γεγονός πως η Ελένη Τοπαλούδη αντιστάθηκε, τη βίασαν διαδοχικά. Για να κάμψουν την αντίσταση του θύματός του, της κρατούσαν το κεφάλι (σ.σ. σφίγγοντάς την στην τραχηλική χώρα, αναφέρει το βούλευμα), τη γρονθοκοπούσαν και την απειλούσαν με μαχαίρι.

«Εκμεταλλευόμενοι την εκμηδένιση της αντίστασής της, λόγω της σωματικής και ψυχικής εξάντλησής της, εξανάγκασαν αυτήν να ανεχθεί επιπλέον ασελγείς πράξεις», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα. Η άτυχη Ελένη Τοπαλούδη δέχτηκε τόσο ισχυρή γροθιά στο πρόσωπο (σ.σ. οι δυο κατηγορούμενοι ήταν γνώστες πολεμικών τεχνών) που ζαλίστηκε και στιγμιαία έχασε τις αισθήσεις της.

Ανακτώντας μετά από λίγο τις αισθήσεις της η παθούσα, απείλησε τους κατηγορούμενους ότι θα τους καταγγείλει στην αστυνομία, γεγονός που τους εξόργισε. Ενόψει αυτής της δυσάρεστης για εκείνους προοπτικής, οι κατηγορούμενοι προέβησαν τότε σε στάθμιση των δεδομένων και αποφάσισαν από κοινού τη φυσική εξόντωση της παθούσας ώστε να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα μελλοντικής σε βάρους τους καταγγελίας.

Η Δολοφονία

Ειδικότερα, ενώ η ανωτέρω παθούσα παρέμενε εξασθενημένη και σε σχεδόν λιπόθυμη κατάσταση εξαιτίας του βαρύτατου τραυματισμού της, ο οποίος είχε προηγηθεί κατά τη διάρκεια της πιο πάνω περιγραφόμενης πράξης του βιασμού, οι κατηγορούμενοι αποδεχόμενοι πλήρως ο ένας τη συμπεριφορά του άλλου και επιδιώκοντας να εξοντώσουν την παθούσα, κατέφεραν αλλεπάλληλα πλήγματα με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στην κεφαλή αυτής, προκαλώντας της έντονη αιμορραγική διήθηση του αριστερού κροταφίτη μυ και των πέριξ υποδόριων ιστών, μικρά ρωγμώδη κατάγματα στον οπίσθιο κρανιακό βόθρο της βάσης του κρανίου ακτινωτά πέριξ του μείζονος τρήματος καθώς και καθολικό έντονο υπαραχνοειδές αιμάτωμα και εγκεφαλικό οίδημα, ενώ επιπλέον επιχείρησαν να την θανατώσουν και διά στραγγαλισμού.

Στη συνέχεια κι ενώ η παθούσα έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή, υπομένοντας τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των κατηγορουμένων να της κόψουν το νήμα της ζωής, εκείνοι ευρισκόμενοι σε απολύτως ήρεμη ψυχική κατάσταση και παρά τις σχετικές έντονες παρακλήσεις της να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, επέδειξαν εμμονή στον εγκληματικό τους σχεδιασμό και τη μετέφεραν γυμνή (ακριβέστερα φορώντας μόνο το σουτιέν της) στο ανωτέρω όχημα, προκειμένου να ολοκληρώσουν το προαποφασισμένο κακούργημα της ανθρωποκτονίας.

Με το αυτοκίνητο τη μετέφεραν σε απόκρημνη βραχώδη περιοχή στον όρμο «Φώκια», μια περιοχή γνωστή σε ελάχιστους και κυρίως σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Λίνδου, την οποία γνώριζε ο δεύτερος κατηγορούμενος.

Εκεί οι κατηγορούμενοι, «ενεργώντας από κοινού και βάσει σχεδίου», σήκωσαν με τα χέρια τους και οι δύο το σώμα της φοιτήτριας που βρισκόταν πλέον σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και το έριξαν στη θάλασσα από ύψος περίπου 10 μέτρων.

Τα χτυπήματα που είχε δεχτεί νωρίτερα η Ελένη Τοπαλούδη (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διάχυτη εγκεφαλική αιμορραγία και οίδημα που είχαν προκληθεί από τα χτυπήματα στο κεφάλι της) έκαναν αδύνατο το ενδεχόμενο να κινηθεί και να επιπλεύσει. Μοιραία, η άτυχη κοπέλα πνίγηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα