Παραδόθηκε ο Απόστολος Λύτρας μετά το ένταλμα σύλληψης

Διαβάζεται σε 5'
Ο Απόστολος Λύτρας
Ο Απόστολος Λύτρας INTIME

Λίγο πριν τις 19:00 της Τετάρτης, ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης αφότου είχε προηγηθεί έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του. Οι πρώτες δηλώσεις του.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης εμφανίστηκε ο Απόστολος Λύτρας, μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, που έκριναν ότι έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μετά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Παρά το γεγονός ότι ο ποινικολόγος αναζητούνταν από το πρωί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο ίδιος επέλεξε να εμφανιστεί στο Αστυνομικό Τμήμα και να παραδοθεί λίγο μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.

Υπενθυμίζεται πως το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε καθώς έγινε δεκτό από την ανακρίτρια Χρ. Σαλάππα το αίτημα της Σοφίας Πολυζωγοπούλου να αντικατασταθούν οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί με το μέτρο της προσωρινής κράτησης.

Αιτία για την ενέργεια αυτή είναι η κίνηση της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα και ενός δικηγόρουσυνεργάτη στο γραφείο τους να επισκεφθούν το σπίτι τους στο Γέρακα. Η δικαστική λειτουργός θεώρησε ότι υπήρξε παραβίαση των περιοριστικών όρων που είχαν οριστεί για τον Απόστολο Λύτρα, ιδίως αναφορικά με τον όρο της απαγόρευσης να πλησιάζει ή να απειλεί με οποιοδήποτε τρόπο το θύμα.

Ο Απόστολος Λύτρας θα πρέπει να συλληφθεί βάσει του εντάλματος και στη συνέχεια να μεταχθεί στη φυλακή.

Λύτρας: “Δεν θα έβαζα ποτέ να απειλήσει κανείς τη γυναίκα μου”

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στους δημοσιογράφους έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης, ο Απόστολος Λύτρας είπε πως «δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό επεισόδιο. Πραγματικά απορώ. Ήταν μία πρωτοβουλία της κόρης μου επειδή χρειαζόταν χρήματα γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο και πήγανε μόνα τους τα παιδιά, έχοντας μία άριστη σχέση με τη Σοφία, δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι».

«Είχαν ενημερώσει ότι θα περάσει η μεγάλη μου κόρη να πάρει κάποια πράγματα. Δεν απάντησαν και λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε, δεν θεώρησε ότι θα γίνει τίποτα. Και με την πρώην σύζυγό μου διατηρούσε πολύ καλή σχέση όπως και με τον δικηγόρο», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει απειλητικό μήνυμα. Δεν θα έβαζα ποτέ εγώ να απειλήσει κανείς τη γυναίκα μου. Είναι δεδομένο ότι η πράξη μου είναι κατακριτέα, έχω κάνει λάθος, θα πληρώσω για το λάθος μου αλλά νομίζω ότι από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή», είπε ο Λύτρας.

Σοφός: “Η Πολυζωγοπούλου δέχτηκε 30 μπουνιές από τον Λύτρα”

«Η συγγνώμη πρέπει να συνοδεύεται και από μία συμπεριφορά που την δικαιολογεί και την υποστηρίζει», ανέφερε o δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, Θέμης Σοφός, ο οποίος βρέθηκε στα δικαστήρια για τη μήνυση που κατέθεσε το θύμα του ξυλοδαρμού.

Ο κ. Σοφός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η εντολέας του δέχτηκε 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο του Απόστολου Λύτρα.

«Ανέλαβα την εκπροσώπηση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, μίας συναδέλφου άξιας, μάχιμης δικηγόρου, μητέρας και πλέον κακοποιημένης, δυστυχώς, με τραυματισμό βαρύτατο από τον οποίο προσπαθεί να αναρρώσει και σωματικά και ψυχολογικά. Λυπάμαι πολύ για ό,τι έχει συμβεί. Προσβάλει όλο τον νομικό κόσμο», τόνισε στις αρχικές δηλώσεις του ο κ. Σοφός, αναφέροντας πως η συμπεριφορά του Απόστολου Λύτρα δεν συνάδει με συμπεριφορά συμμόρφωσης.

«Ο υποστηρίζων την κατηγορία έχει το δικαίωμα να γνωστοποιήσει στην ανάκριση όλα τα πραγματικά περιστατικά. Έχει το καθήκον να διαφωτίσει την ανάκριση για την αλήθεια. Γνωστοποιήσαμε τα περιστατικά που έγιναν χθες και μετά από τέτοια αντιμετώπιση που υπήρξε από τη δικαιοσύνη με περιοριστικούς όρους μετοίκησης, απαγόρευση προσέγγισης και συναναστροφής, είδαμε μία συμπεριφορά που δεν συνάδει με ταπεινή συμμόρφωση στους όρους», εξήγησε ο δικηγόρος.

 

Όπως τόνισε ο δικηγόρος της κ. Πολυζωγοπούλου, θα εκπροσωπήσει τα δικαιώματά της στο έπακρον, ενώ παράλληλα έθεσε το εξής ερώτημα:

«Έχει απαγορευτεί η μετοίκηση. Εφόσον υπάρχουν κλειδιά στα χέρια σου, γιατί δεν τα παραδίδεις;».

Ακόμη, η πλευρά Πολυζωγοπούλου διέψευσε πως υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των μερών, ενώ ο Θέμης Σοφός αποκάλυψε πως το βράδυ της Τρίτης ο αστυνομικός φρουρός προέτρεψε την οικογένεια Λύτρα να μην μπει στο σπίτι.

«Οι 30 μπουνιές που δέχτηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου στο πρόσωπό της μέσα στο αυτοκίνητο, που προσπαθούσε να καλύψει με τα χέρια της το πρόσωπό της και της προκάλεσε κατάγματα στα δάχτυλα, καταλαβαίνετε ότι μία αξιοπρεπής στάση δεν επιτρέπει και δεν συγχωρεί καμία δικαιολογία» συμπλήρωσε

«Ήταν ευφυές αυτό που έκανε η Σοφία και ο λόγος που το έκανε ήταν η ίδια η εμπειρία της από τη δικηγορία που έχει ασκήσει. Όταν λέει ”πήγαινέ με στο νοσοκομείο, γιατί φοβάμαι ότι πεθαίνω, καταπίνω αίμα και θα πω ότι έπεσα από τις σκάλες”, θέλετε να σας παραφράσω την ίδια σε άλλη περίπτωση; ”Πήγαινέ με στο νοσοκομείο και θα πω ότι με βίασε, με μαχαίρωσε άλλος”».

«Η συγγνώμη πρέπει να συνοδεύεται και από μία συμπεριφορά που την δικαιολογεί και την υποστηρίζει. Αν η συγγνώμη ακολουθείται από συμπεριφορές τραμπουκισμού, εισβολής, απειλών και παραβίαση όρων, καταλαβαίνει κανείς ότι εκεί η αντιμετώπιση θα είναι σκληρότατη», κατέληξε ο δικηγόρος της κ. Πολυζωγοπούλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα