Λύτρας: “Τη χτύπησα χωρίς πρόθεση να της προκαλέσω βλάβη”- Όσα είπε στην απολογία

Διαβάζεται σε 4'
Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας
Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας Eurokinissi

Τα χτυπήματα προήλθαν από το ενστικτώδες και παρορμητικό τέντωμα του χεριού του, δήλωσε κατά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του ο ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας.

Με τον ισχυρισμό τη χτύπησε… “χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη”, ο Απόστολος Λύτρας απολογήθηκε ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας πριν μερικές ημέρες.

Ο κατηγορούμενος ποινικολόγος για ενδοοικογενειακή βία μιλά για «2-3 χτυπήματα» που κατάφερε σε βάρος της συζύγου του υποστηρίζοντας ότι τα βαριά τραύματα προήλθαν από το… “τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά”.

Μάλιστα, ο Απόστολος Λύτρας υποστηρίζει πως ήταν ιδέα της συζύγου του ο ισχυρισμός ότι έπεσε από τη σκάλα, ενώ επιχειρεί να δικαιολογήσει το γεγονός ότι της πήρε το κινητό για να δει με ποιον ανταλλάσσει μηνύματα γιατί ζήλευε. Σε κάθε περίπτωση, ζητά συγγνώμη για όσα συνέβησαν αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεων του.

Στην απολογία του, ο ποινικολόγος -ο οποίος αμέσως μετά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους- περιγράφει από την αρχή το περιστατικό υποστηρίζοντας πως κατά την έξοδο τους σε εστιατόριο στη Βουλιαγμένη το βράδυ του Σαββάτου, είδε τη σύζυγό του να ανταλλάσσει μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο.

«Της πήρα το κινητό και της ζήτησα να μου δώσει τον κωδικό για να μάθω πού έστελνε τα μηνύματα αυτά γιατί ζήλεψα. Μου αρνήθηκε και της ζήτησα να φύγουμε. Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο αρχίσαμε να λογομαχούμε και καθόσον οδηγούσα με το δεξί μου χέρι τη χτύπησα προφανώς στο πρόσωπο χωρίς να γνωρίζω το σημείο και χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη» υποστήριξε και συνέχισε:

«Λίγα μέτρα πιο κάτω είχε ένα άνοιγμα ο δρόμος όπου σταμάτησα να συζητήσουμε. Πίσω ήρθε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι συνέχισα να οδηγώ ενώ συνεχιζόταν ο λεκτικός διαπληκτισμός. Την χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού κι αυτή στη θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δυο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά».

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος επεσήμανε πως τον περασμένο Σεπτέμβριο το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση για κάποιους μήνες αλλά συνέχισαν να είναι μαζί, κατέθεσε ότι ο λόγος που επέστρεψαν αρχικά σπίτι και δεν πήγαν κατευθείαν σε κάποιο νοσοκομείο ήταν «η μεγάλη ένταση». Μάλιστα, ανέφερε στην ανακρίτρια ότι ενημερώθηκε για την αλλαγή της κατάθεσης της συζύγου του από την ίδια την επόμενη ημέρα το απόγευμα, η οποία του εξήγησε αυτή την αλλαγή -σύμφωνα με το ίδιο- με την αιτιολογία ότι στο διαδίκτυο γραφόταν ότι «τον κάλυπτε» καθώς και ότι το κάνει για τις τρεις κόρες του.

Όπως είπε: «Επειδή ήμασταν και οι δύο σε μεγάλη ένταση πήγαμε στο σπίτι μας πρώτα όπου παραμείναμε για 10 λεπτά, έκανε ντους και την πήγα με δική μου πρωτοβουλία στην Ευρωκλινική. Όταν φύγαμε από το σπίτι μου είπε «δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε» και εγώ της είπα θα αναλάβω την ευθύνη. Όταν φτάσαμε στην Ευρωκλινική, η σύζυγος μου στο δωμάτιο που βρισκόταν και ήμουν μαζί της μου είπε να πούμε ότι έπεσα από τη σκάλα. Μάλιστα πρώτα κατέθεσε η σύζυγος μου και εγώ μετά από δυόμιση ώρες περίπου. Σ’ αυτό το διάστημα μου είπε στο τηλέφωνο ότι κατέθεσε ότι έπεσε απ’ τη σκάλες και ότι εγώ δεν ήμουν παρών. Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία. Σας επισημαίνω ότι όταν έδωσε την κατάθεση της εγώ βρισκόμουν ήδη στο τμήμα κρατούμενος και οι αστυνομικοί πήγαν μετά να τις πάρουν κατάθεση. Συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να φοβηθεί κάτι. Μάλιστα στο τηλέφωνο μου ανέφερε ότι την ρωτήσανε αστυνομικοί αν θέλει κουμπί πανικού και απλά κούνησε το κεφάλι της και θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς ότι θέλει το κουμπί πανικού. Καθόλη τη διάρκεια που κρατούν, βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την σύζυγό μου τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω μηνυμάτων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα