Ένταλμα σύλληψης για τον Απόστολο Λύτρα

Διαβάζεται σε 4'
Ο Απόστολος Λύτρας
Ο Απόστολος Λύτρας EUROKINISSI

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα μετά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Ένταλμα σύλληψης κατά του Απόστολου Λύτρα εκδόθηκε από τις δικαστικές αρχές, καθώς έγινε δεκτό από την ανακρίτρια Χρ. Σαλάππα το αίτημα της Σοφίας Πολυζωγοπούλου να αντικατασταθούν οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί με το μέτρο της προσωρινής κράτησης.

Αιτία για την ενέργεια αυτή είναι η κίνηση της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα και ενός δικηγόρουσυνεργάτη στο γραφείο τους να επισκεφθούν το σπίτι τους στο Γέρακα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαστική λειτουργός θεωρεί ότι υπήρξε παραβίαση των περιοριστικών όρων που είχαν οριστεί για τον Απόστολο Λύτρα, ιδίως αναφορικά με τον όρο της απαγόρευσης να πλησιάζει ή να απειλεί με οποιοδήποτε τρόπο το θύμα.

Ο Απόστολος Λύτρας θα πρέπει να συλληφθεί βάσει του εντάλματος και στη συνέχεια να μεταχθεί στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία του ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας ο Απόστολος Λύτρας υποστήριξε πως χτύπησε τη σύζυγό του “χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη

Ο κατηγορούμενος ποινικολόγος για ενδοοικογενειακή βία έκανε λόγο για «2-3 χτυπήματα» που κατάφερε σε βάρος της συζύγου του υποστηρίζοντας ότι τα βαριά τραύματα προήλθαν από το… “τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά”.

Μάλιστα, ο Απόστολος Λύτρας υποστήριξε πως ήταν ιδέα της συζύγου του ο ισχυρισμός ότι έπεσε από τη σκάλα, ενώ επιχείρησε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι της πήρε το κινητό για να δει με ποιον ανταλλάσσει μηνύματα γιατί ζήλευε. Σε κάθε περίπτωση, ζήτησε συγγνώμη για όσα συνέβησαν αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεων του.

Σοφός: “Η Πολυζωγοπούλου δέχτηκε 30 μπουνιές από τον Λύτρα”

«Η συγγνώμη πρέπει να συνοδεύεται και από μία συμπεριφορά που την δικαιολογεί και την υποστηρίζει», ανέφερε o δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, Θέμης Σοφός, ο οποίος βρέθηκε στα δικαστήρια για τη μήνυση που κατέθεσε το θύμα του ξυλοδαρμού.

Ο κ. Σοφός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η εντολέας του δέχτηκε 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο του Απόστολου Λύτρα.

«Ανέλαβα την εκπροσώπηση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, μίας συναδέλφου άξιας, μάχιμης δικηγόρου, μητέρας και πλέον κακοποιημένης, δυστυχώς, με τραυματισμό βαρύτατο από τον οποίο προσπαθεί να αναρρώσει και σωματικά και ψυχολογικά. Λυπάμαι πολύ για ό,τι έχει συμβεί. Προσβάλει όλο τον νομικό κόσμο», τόνισε στις αρχικές δηλώσεις του ο κ. Σοφός, αναφέροντας πως η συμπεριφορά του Απόστολου Λύτρα δεν συνάδει με συμπεριφορά συμμόρφωσης.

«Ο υποστηρίζων την κατηγορία έχει το δικαίωμα να γνωστοποιήσει στην ανάκριση όλα τα πραγματικά περιστατικά. Έχει το καθήκον να διαφωτίσει την ανάκριση για την αλήθεια. Γνωστοποιήσαμε τα περιστατικά που έγιναν χθες και μετά από τέτοια αντιμετώπιση που υπήρξε από τη δικαιοσύνη με περιοριστικούς όρους μετοίκησης, απαγόρευση προσέγγισης και συναναστροφής, είδαμε μία συμπεριφορά που δεν συνάδει με ταπεινή συμμόρφωση στους όρους», εξήγησε ο δικηγόρος.

 

Όπως τόνισε ο δικηγόρος της κ. Πολυζωγοπούλου, θα εκπροσωπήσει τα δικαιώματά της στο έπακρον, ενώ παράλληλα έθεσε το εξής ερώτημα:

«Έχει απαγορευτεί η μετοίκηση. Εφόσον υπάρχουν κλειδιά στα χέρια σου, γιατί δεν τα παραδίδεις;».

Ακόμη, η πλευρά Πολυζωγοπούλου διέψευσε πως υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των μερών, ενώ ο Θέμης Σοφός αποκάλυψε πως το βράδυ της Τρίτης ο αστυνομικός φρουρός προέτρεψε την οικογένεια Λύτρα να μην μπει στο σπίτι.

«Οι 30 μπουνιές που δέχτηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου στο πρόσωπό της μέσα στο αυτοκίνητο, που προσπαθούσε να καλύψει με τα χέρια της το πρόσωπό της και της προκάλεσε κατάγματα στα δάχτυλα, καταλαβαίνετε ότι μία αξιοπρεπής στάση δεν επιτρέπει και δεν συγχωρεί καμία δικαιολογία» συμπλήρωσε

«Ήταν ευφυές αυτό που έκανε η Σοφία και ο λόγος που το έκανε ήταν η ίδια η εμπειρία της από τη δικηγορία που έχει ασκήσει. Όταν λέει ”πήγαινέ με στο νοσοκομείο, γιατί φοβάμαι ότι πεθαίνω, καταπίνω αίμα και θα πω ότι έπεσα από τις σκάλες”, θέλετε να σας παραφράσω την ίδια σε άλλη περίπτωση; ”Πήγαινέ με στο νοσοκομείο και θα πω ότι με βίασε, με μαχαίρωσε άλλος”».

«Η συγγνώμη πρέπει να συνοδεύεται και από μία συμπεριφορά που την δικαιολογεί και την υποστηρίζει. Αν η συγγνώμη ακολουθείται από συμπεριφορές τραμπουκισμού, εισβολής, απειλών και παραβίαση όρων, καταλαβαίνει κανείς ότι εκεί η αντιμετώπιση θα είναι σκληρότατη», κατέληξε ο δικηγόρος της κ. Πολυζωγοπούλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα