Ενδοοικογενειακή βία: 141 περιστατικά μόνο χθες με 73 συλλήψεις-5 θύματα ζήτησαν στέγαση

Διαβάζεται σε 2'
Ενδοοικογενειακή βία
Ενδοοικογενειακή βία ISTOCK

Μόνο την Τρίτη (9/4)( καταγράφηκαν 141 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Αάμεσα στις περιπτώσεις και ένας στρατιωτικός στην Κω που απείλησε και χτύπησε την σύζυγό του.

Νέο μπαράζ περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας. Κατά την διάρκεια του περασμένου 24ωρου σημειώθηκαν 141 περιστατικά. Πραγματοποιήθηκαν 73 συλλήψεις, ενώ 5 θύματα ζήτησαν να διαμείνουν σε δομή.

Ενδεικτικά, στη Λάρισα χθες τα ξημερώματα μετέβη στο αρμόδιο γραφείο ενδοοικογειακής βίας μία 42χρονη από την Βουλγαρία η οποία υπέβαλε έγκληση σε βάρος του 61χρονου Έλληνα πρώην συντρόφου της για εξύβριση. Επιπλέον,  κατέθεσε ότι ο δράστης, κατά το παρελθόν, έχει ασκήσει σωματική βία σε βάρος της, με πιο πρόσφατο περιστατικό πριν από τέσσερις με πέντε μήνες στην Παλιουριά Γρεβενών, όπου χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Επίσης και πριν από έναν χρόνο περίπου, ο δράστης όπως κατέθεσε, την είχε χτυπήσει με μπουνιές στο κεφάλι, όπου και τότε μετέβη σε νοσοκομείο της Λάρισας. Το θύμα ενημερώθηκε για τους φορείς παροχής αρωγής σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας καθώς και για την παροχή ασφαλούς διαμονής και δεν επιθυμούσε να της παρασχεθεί κατάλυμα και δήλωσε ότι θα φιλοξενηθεί προσωρινά σε φιλικό της πρόσωπο. Ο δράστης συνελήφθη από Αστυνομικούς του Α.Τ. Δεσκάτης Γρεβενών και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Λάρισας, όπου με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Επίσης, στην Λάρισα συνελήφθη ένας 38χρονος τοξικοεξαρτημένος, διότι άνοιξε την παροχή φιάλης προπανίου θερμάστρας στο δωμάτιό του και απευθυνόμενος στην μητέρα του, απειλούσε πως θα βάλει φωτιά. Στο θύμα χορηγήθηκε κατάλογος φορέων και υπηρεσιών παροχής αρωγής σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ερωτήθηκε εάν επιθυμεί να μεταβεί στο Νοσοκομείο για εξέταση ή να μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο διαμονής και αρνήθηκε.

Στην Κω, μία 47χρονη υπέβαλε έγκληση σε βάρος του συζύγου της που είναι στρατιωτικός, διότι την απείλησε λέγοντας τη φράση: «θα δεις τι θα πάθεις», την τράβηξε από τα μαλλιά και την κλώτσησε με σκοπό να την εκδιώξει από την  οικία τους. Το θύμα δεν επιθυμούσε ιατροδικαστική εξέταση. Χορηγήθηκε Ενημερωτικό Σημείωμα με Κατάλογο Φορέων και Υπηρεσιών Παροχής Αρωγής σε Θύματα Ενδοοικογενειακής Βίας και εν συνεχεία το θύμα μεταφέρθηκε με όχημα του Α.Τ. Κω σε φιλική ασφαλή κατοικία στην οποία φιλοξενείται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα