Ενισχύονται με μισό εκατομμύριο ευρώ οι πυρόπληκτοι Σαρωνικού και Λαυρεωτικής

Ενισχύονται με μισό εκατομμύριο ευρώ οι πυρόπληκτοι Σαρωνικού και Λαυρεωτικής
Πυρκαγιά στην Κερατέα την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2020. Eurokinissi

Με 500.000 ευρώ ενισχύονται οι πυρόπληκτοι Δήμοι Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, με απόφαση του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Σε άμεση οικονομική στήριξη των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, που επλήγησαν από τη φωτιά της Τετάρτης, συνολικά με 500.000 ευρώ, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης τις πληγείσες περιοχές.

Ακολούθως, συμμετείχε σε σύσκεψη με τους δημάρχους Σαρωνικού, Πέτρο Φιλίππου και Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά. Στη σύσκεψη ανακοίνωσε ότι καθένας από τους δύο δήμους θα λάβει από 250.000 ως έκτακτη επιχορήγηση για αποκατάσταση των ζημιών σε δημοτικές υποδομές και οδοποιία και ως αποζημιώσεις προς τις οικογένειες που κάηκαν οι οικίες τους.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, τα χρήματα θα χορηγηθούν άμεσα από το υπουργείο Εσωτερικών από τη στιγμή που θα κατατεθούν τα απαραίτητα έγγραφα από τους Δήμους.

Ο υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, συνάντησε και συνεχάρη για το θάρρος και την αυτοθυσία της την υπάλληλο της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού, Κατερίνα Ιωαννίδου, η οποία κατά τη χθεσινή πυρκαγιά, έδωσε μάχη με τις φλόγες στην προσπάθεια να σωθούν ζωές και περιουσίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα