Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες πριν τη “μεγάλη κάθοδο” στην Αθήνα

Διαβάζεται σε 2'
Κινητοποιήσεις αγροτών
Κινητοποιήσεις αγροτών EUROKINISSI

Λίγες ημέρες πριν την κάθοδό τους με τα τρακτέρ στην Αθήνα και παρά την άρνηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι αγρότες προετοιμάζονται πυρετωδώς και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι προετοιμασίες για τη “μεγάλη κάθοδο” στην Αθήνα είναι πυρετώδεις, με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι για τις επόμενες κινήσεις τους.

Κι αυτό φαίνεται να αποδεικνύεται από την επιμονή τους, παρά το “όχι” που εισέπραξαν από τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη κατά τη συνάντησή τους νωρίτερα στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκη.

Η αρνητική απάντηση του υπουργού αφορά μόνο στην είσοδο τρακτέρ στην πόλη και όχι στην κάθοδο των αγροτών με πούλμαν ή αγροτικά αυτοκίνητα.

Οι αγρότες, σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της συνάντησης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τόνισαν -μεταξύ άλλων- ότι παρά το “μπλόκο” που τους βάζει ο κ. Χρυσοχοΐδης, εκείνοι αναμένεται να φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος την Τρίτη με τρακτέρ και λεωφορεία και να μείνουν εκεί για ένα 24ωρο.

Όπως εξηγούν, είναι μία απόφαση που ελήφθη στη Νίκαια και θα την τηρήσουν. “Δηλώνουμε ότι θα υλοποιήσουμε την απόφασή μας. Θα κάνουμε μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Καλούμε και τον λαό να είναι μαζί μας και να δώσουμε τη μάχη“, ανέφερε χαρακτηριστικά Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Στην Αγιά Λάρισας οι δρόμοι πλημμύρισαν από αμέτρητα τρακτέρ. Οι αγρότες στο τελωνείο της Νίκης τόνισαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι και την κάθοδό τους στην Αθήνα, με το κλείσιμο του τελωνείου για τα φορτηγά που θα μεταφέρουν τα εμπορεύματα.

Στο τελωνείο των Κήπων στον Έβρο, οι αγρότες απέκλεισαν την πρόσβαση, αφού έστησαν μπλόκο και άναψαν φωτιές συμβολικά.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην Ελασσόνα, όπου πλήθος αγροτών απέκλεισε συμβολικά την Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης.

“Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε”, ήταν το μήνυμα των αγροτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα