“Μπλόκο” Χρυσοχοΐδη για κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα – Επιμένουν οι αγρότες

Διαβάζεται σε 2'
Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων της Ηλείας στην κεντρική πλατεία Πύργου
Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων της Ηλείας στην κεντρική πλατεία Πύργου ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Σύσκεψη με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πραγματοποίησαν εκπρόσωποι αγροτών, εν όψει του μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα την Τρίτη (20/2).

Με τους αγρότες συναντήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, το μεσημέρι της Παρασκευής (16/2), προκειμένου να συζητηθεί η “μεγάλη κάθοδος” των αγροτών στην Αθήνα, την Τρίτη (20/2).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε “όχι” στην κάθοδο αγροτών με τρακτέρ ενώ συναίνεσε σε κάθοδο με ΙΧ και λεωφορεία. Ωστόσο, οι αγρότες επιμένουν να κατέβουν με τρακτέρ.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, oι αγρότες, σε δηλώσεις τους, μετά το πέρας της συνάντησης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τόνισαν -μεταξύ άλλων- ότι παρά το “μπλόκο” που τους βάζει ο κ. Χρυσοχοΐδης, εκείνοι αναμένεται να φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος την Τρίτη με τρακτέρ και λεωφορεία και να μείνουν εκεί για ένα 24ωρο. Όπως εξηγούν, είναι μία απόφαση που ελήφθη στη Νίκαια και θα την τηρήσουν. “Δηλώνουμε ότι θα υλοποιήσουμε την απόφασή μας. Θα κάνουμε μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Καλούμε και τον λαό να είναι μαζί μας και να δώσουμε τη μάχη“, ανέφερε χαρακτηριστικά Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Την ίδια στιγμή διευκρινίζουν ότι στόχος τους δεν είναι να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες και ελπίζουν μέχρι την Τρίτη η κυβέρνηση να αλλάξει στάση και να αποδεχτεί κι άλλα αιτήματά τους.

Στη συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοΐδη συμμετείχαν εκπρόσωποι των αγροτών από Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Οι δηλώσεις των αγροτών

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα