Ένταση και ρίψη χημικών στην Ευελπίδων – Επεισόδια κατά την άφιξη των συλληφθέντων χρυσαυγιτών

Ένταση και ρίψη χημικών στην Ευελπίδων – Επεισόδια κατά την άφιξη των συλληφθέντων χρυσαυγιτών
Δυνάμεις των ΜΑΤ στην Ευελπίδων - φωτό αρχείου Eurokinissi

Συγκεντρωμένοι προς συμπαράσταση των συλληφθέντων στο Γαλάτσι συγκρούστηκαν με συλληφθέντες από τη συγκέντρωση χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο. Επέμβαση των ΜΑΤ και ρίψη χημικών στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων.

Ένταση σημειώθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων όταν συγκεντρωμένοι που ανέμεναν τους συλληφθέντες από την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Γαλάτσι είδαν την κλούβα που μετέφερε συλληφθέντες από τη συγκέντρωση χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο.

Η “συνάντηση” των δύο ομάδων είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν μικρής έκτασης επεισόδια, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών μέσα στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων.

Η αρχή έγινε όταν οι συγκεντρωμένοι προς συμπαράσταση των 13 συλληφθέντων στο Γαλάτσι είδαν να εισέρχεται στα δικαστήρια το βαν της αστυνομίας που μετέφερε 9 συλληφθέντες από το Νέο Ηράκλειο. Αμέσως άρχισαν να φωνάζουν αντιφασιστικά συνθήματα στα οποία κάποιοι από τους κρατούμενους μέσα στο όχημα απάντησαν κάνοντας άσεμνες χειρονομίες. Η κατάσταση φορτίστηκε επιπλέον με τους συγκεντρωμένους να εκτοξεύουν αντικείμενα προς το βαν και να το χτυπούν με τα χέρια.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε ρίψη χημικών μέσα στο προαύλιο χώρο των δικαστηρίων με αποτέλεσμα για λίγα λεπτά να επικρατήσει πανδαιμόνιο για λίγη ώρα.

Η κατάσταση πλέον έχει ομαλοποιηθεί. Στον χώρο των δικαστηρίων παραμένουν οι συγκεντρωμένοι για τους συλληφθέντες στο Γαλάτσι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα