Έως και 500 τροχαία ατυχήματα με 610 θύματα μόνο τον Μάιο στην Αττική

Έως και 500 τροχαία ατυχήματα με 610 θύματα μόνο τον Μάιο στην Αττική
ΑΡΓΟΛΙΔΑ-Σύγκρουση Ι.Χ με μηχανή στο Ναύπλιο. Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα,15 Μαΐου στην οδό Άργους- Ναυπλίου στο ύψος του κόμβου Νέας Τίρυνθας. Στο ατύχημα εμπλέκονται δύο Ι.Χ αυτοκίνητα και μια μηχανή, με τραυματία τον οδηγό της μηχανής τον οποίο και παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες η μηχανή είχε κατεύθυνση από Άργος προς Ναύπλιο και συγκρούστηκε, με το μαύρο ΙΧ που βγήκε από την Τίρυνθα και έστριψε με κατεύθυνση προς το Ναύπλιο. Η μηχανή σύρθηκε στο οδόστρωμα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα. Ο οδηγός του κόκκινου ΙΧ προκειμένου να αποφύγει την μηχανή που μπήκε στο δρόμο του ανέβηκε πάνω στην νησίδα και προσέκρουσε στην πινακίδα.(eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος) Eurokinissi

Στην πλειονότητά τους τα τροχαία αυτά ατυχήματα οφείλονται σε παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και στην υπερβολική ταχύτητα και υπό την επήρεια αλκοόλ

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν εντός της Αττικής μόνο τον περασμένο μήνα, που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, τον Μάιο σημειώθηκαν 495 τροχαία ατυχήματα με 610 παθόντες και ειδικότερα: 16 θανατηφόρα με 17 νεκρούς, 21 σοβαρά με 21 σοβαρά τραυματίες, 458 ελαφρά με 572 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση προτεραιότητας και η παραβίαση σηματοδοτών, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 31.048 παραβάσεις από τις οποίες 922 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 925 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 99 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 1.757 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 630 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 1.357 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 862 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 2.715 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Η Τροχαία επισημαίνει, ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα