Επανέρχεται ο Μητροπολίτης Φιλόθεος: “Δεν κήρυξα ιερό πόλεμο για τα ‘Αδέσποτα Κορμιά'”

Διαβάζεται σε 1'
Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος
Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος EUROKINISSI

Τους λόγους για τους οποίους αντέδρασε με την αφίσα του ντοκιμαντέρ “Αδέσποτα Κορμιά”, επιχείρησε να εξηγήσει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Να κατευνάσει τα πνεύματα επιχείρησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, μετά την αντίδρασή του για την αφίσα του ντοκιμαντέρ “Αδέσποτα Κορμιά”, στην οποία μάλιστα η Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ελίζ Ζαλαντό, έσπευσε να του απαντήσει.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο Μητροπολίτης ισχυρίστηκε ότι “δεν κήρυξε κανένα ιερό πόλεμο”, ενώ θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι όσοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Ολύμπιον το βράδυ της Τρίτης (12/03) δεν ήταν πιστοί, παρά μόνο μέλη ακροδεξιών οργανώσεων.

“Η επιστολή μου δεν κήρυξε κανέναν ιερό πόλεμο. Δεν υπήρξε ούτε επιστολή γεμάτη οργή ούτε τίποτα. Κατέθεσα μια μαρτυρία και τίποτα παραπάνω. Την αφίσα αυτή τη θεωρώ προσβλητική γιατί απεικονίζει το πρόσωπο της Παναγίας πάνω στον σταυρό με τον τρόπο τον οποίο το απεικονίζει και εξέφρασα την άποψή μου”, είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Σε ό,τι αφορά το κάλεσμα για τη συγκέντρωση, ο Μητροπολίτης δήλωσε ότι δεν ήταν πιστοί ήταν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων. Είχαν βγάλει και μια αφίσα ‘Ιερός Λόχος’ δεν έχουν σχέση με την εκκλησία. Η επιστολή μου δεν έχει κανέναν χαρακτήρα ιερού πολέμου, ούτε οργής ούτε τίποτα άλλο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα