Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Στη φυλακή παραμένει ο “Ινδιάνος”

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Στη φυλακή παραμένει ο “Ινδιάνος”
Τραυματισμένος αστυνομικός κατά τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη, 9 Μαρτίου 2021 Eurokinissi

Το σκεπτικό της ανακρίτριας το οποίο τον κρατά στη φυλακή. Αντίθετη είναι η θέση του εισαγγελέα.

Την απόρριψη ως ουσία αβάσιμη της προσφυγής κατά της προσωρινής κράτησης του “Ινδιάνου” που κατηγορείται για την επίθεση σε βάρος του ειδικού φρουρού στη Νέα Σμύρνη, αποφάσισε η 13η τακτική ανακρίτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάταξή της η δικαστική λειτουργός αναφέρει ότι δεν ταυτοποιούνται οι εμφανιζόμενοι στο βίντεοληπτικό υλικό, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο συνήγορος υπεράσπισης Κ. Σαράκης. Παράλληλα, επισημαίνει πως ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ενέργειές της, καθώς εκκρεμεί η έκδοση βουλεύματος για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου του κινητού του, η αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού από πλήθος καταστημάτων γύρω από το σημείο της επίθεσης, τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων βιολογικού υλικού DNA, δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά και κλήση μαρτύρων.

Αναφέρει στην επίμαχη διάταξη: «Ακόμη και στην περίπτωση που πράγματι το άτομο που εμφαίνεται να εισέρχεται στις 18.20 στο πάρκο της Ελευσίνας ταυτίζεται με τον κατηγορούμενο, δεν διακριβώθηκε ο χρόνος και το σημείο αναχώρησης του από το πάρκο. Ως εκ τούτου η παραδοχή ότι ο κατηγορούμενος αφίχθη στο εν λόγω πάρκο στις 18.20 (ώρα καταγραφικού) άλλως 18:14 (πραγματική ώρα) ενόψει του ότι δεν εξηγήθηκε για ποιο λόγο δεν καταγράφηκε και η έξοδος αυτού από το πάρκο και το σημείο εξόδου, δεν αποκλείει την ακόλουθη μετάβαση του στην περιοχή της Νέας Σμύρνης δεδομένου ότι το επίδικο περάστε περιστατικό έλαβε χώρα στις 19:20 και η απόσταση με όχημα από την Ελευσίνα προς την Αθήνα (σε ώρα μη αιχμής) υπολογίζεται στα 20 λεπτά».

Ωστόσο, διαφορετική ήταν η εισήγηση του εισαγγελέα, ο οποίος είχε υποστηρίξει ξ σ θα πρέπει να αρθεί η προφυλάκιση του κατηγορούμενου, με το σκεπτικό ότι «από την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου για τις πράξεις τις οποίες κατηγορείται. Ειδικότερα, η εμπλοκή του στηρίζεται κυρίως στις ένορκες καταθέσεις του Γ.Α., αν διαστάσει συζύγου της αδελφής του κατηγορουμένου. (…) Σημειωτέον, ότι τόσο ο κατηγορούμενος όσο και η αδερφή του ισχυρίστηκαν ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας επισκεπτόταν συχνά το σπίτι τους, παρά την άρνηση τους, δημιουργώντας επεισόδια και απειλώντας τους, επιρρίπτοντας ευθύνες αποκλειστικά στον κατηγορούμενο για την απομάκρυνση του από την οικία».

Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός τονίζει πως λίγες ώρες μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του αστυνομικού, διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου, αλλά δεν βρέθηκαν τα ρούχα που φέρεται να φορούσε κατά τη διάπραξη του αδικήματος, ενώ κάνει ενδελεχή αναφορά στην κατάθεση του μάρτυρα, που τον κατέστησε κατηγορούμενο: «η μαρτυρία του δεν είναι αξιόπιστη και τα κίνητρα του είναι διαφορετικά από την ουσιαστική αλήθεια. Προς τούτο συντείνει και το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας έχει καταδικαστεί για το αδίκημα της ψεύδους καταγγελίας όταν είχε τηλεφωνήσει στην άμεση δράση για να ενημερώσει πως το Χολαργό έχει γίνει επίθεση αναρχικών σε αστυνομικό εταιρείας security».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα