Επίθεση ακροδεξιών στη Βούλα: Είχαν “στοχοποιήσει” το σχολείο

Επίθεση ακροδεξιών στη Βούλα: Είχαν “στοχοποιήσει” το σχολείο
Σχολείο - Φωτό αρχείου (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)

Αρκετό διάστημα πριν την "καταδρομική" της 19ης Ιανουαρίου οι ακροδεξιοί φρόντιζαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο 2ο Λύκειο της Βούλας.

Η επίθεση των ακροδεξιών στοιχείων στο 2ο Λύκειο Βούλας κατά τον περασμένο μήνα (συγκεκριμένα στις 19 Ιανουαρίου) δεν προέκυψε τυχαία.

Η συγκεκριμένη ακροδεξιά ομάδα είχε, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, στοχοποιήσει το σχολείο τους προηγούμενους μήνες κατά τους οποίους έγραφε στους τοίχους ακροδεξιά και εθνικιστικά συνθήματα.

Κάθε φορά που το σχολείο, κατόπιν ενεργειών της διεύθυνσης, έσβηνε τα συνθήματα, αυτά ξαναγράφονταν μετά από ελάχιστες ημέρες προκαλώντας έντονη δυσφορία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ουδείς όμως φανταζόταν αυτό που θα επακολουθήσει.

Στις 19 Ιανουαρίου το σχολείο βρισκόταν υπό κατάληψη αφού οι μαθητές διαμαρτύρονταν για τα ελλιπή μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι ενήλικοι ακροδεξιοί που έσπευσαν στο σχολείο συγκρούστηκαν πρώτα φραστικά με τους μαθητές τους οποίους και κυνήγησαν. Ενας από τους κυνηγημένους δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί εγκαίρως και δέχθηκε χτυπήματα για τα οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Οπως ήταν λογικό, η σχολική κοινότητα αναστατώθηκε. Κάποιοι από τους γονείς κινήθηκαν, όπως είχαν κάθε δικαίωμα, νομικά και κατέθεσαν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Οι έρευνες, ωστόσο, των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών δεν έχουν αποδώσει ως τώρα καρπούς

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η ακροδεξιά ήταν και είναι παρούσα στις γειτονιές τους τα τελευταία χρόνια. Υπήρξε μία σχετική αποστασιοποίηση μετά τις καταδίκες των μελών της Χρυσής Αυγής από τη δικαιοσύνη, ωστόσο εσχάτως άρχισαν πάλι να σχηματίζονται μπλοκ και ομάδες, όπως φάνηκε και από την επίθεση στο σχολείο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα