Βούλα: Επίθεση ακροδεξιών σε σχολείο – Τραυματίες μαθητές

Βούλα: Επίθεση ακροδεξιών σε σχολείο – Τραυματίες μαθητές
Σχολείο, φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Ομάδα ακροδεξιών απαρτιζόμενη από ενήλικες επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν μαθητές στη Βούλα σε σχολείο που βρισκόταν υπό κατάληψη.

Επίθεση ακροδεξιών στοιχείων εναντίον μαθητών σε σχολείο της Βούλας που βρισκόταν υπό κατάληψη έλαβε χώρα τον Ιανούαριο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πριν, την εβδομάδα 17 έως 21 Ιανουαρίου, το 2ο Λύκειο Βούλας, το ΕΠΑΛ Βάρης και το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης βρίσκονταν υπό κατάληψη, με τους μαθητές μεταξύ άλλων να ζητούν την ενίσχυση των υγειονομικών μέτρων κατά του κορονοϊού για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων αλλά και την κατάργηση των νέων ταξικών φραγμών στην μόρφωση που υψώνει το υπουργείο Παιδείας με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), την Τράπεζα Θεμάτων αλλά και την συνολική αντιεκπαιδευτική ατζέντα που προωθεί η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Στο κατειλημμένο 2ο Λύκειο Βούλας, το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου, μια ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε έξω από το σχολείο τρικάκια που έγραφαν «Ενωμένοι συμμαθητές και antifa γειτονιές» και «Ούτε σε σχολεία ούτε σε σχολές τσακίστε τους φασίστες σε όλες τις γειτονιές», ενώ έγραψαν ανάλογα συνθήματα σε τοίχους εκτός του σχολικού συγκροτήματος.

Το βράδυ της ίδια μέρας, στο σχολείο έκανε την εμφάνισή της μια ακροδεξιά ομάδα περίπου 20 ατόμων, ηλικίας από 25 έως 35 χρόνων. Η θρασύδειλη φασιστική παρέα, αφού εισέβαλλε στον προαύλιο χώρο και τις αίθουσες διδασκαλίας, ξυλοκόπησε άγρια περίπου 10 μαθητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον χώρο της κατάληψης. Μάλιστα, ένας μαθητής κατέληξε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα