Επίθεση με βιτριόλι – Ιωάννα: “Η δράστις ακόμα δεν μου έχει ζητήσει μία συγγνώμη”

Επίθεση με βιτριόλι – Ιωάννα: “Η δράστις ακόμα δεν μου έχει ζητήσει μία συγγνώμη”
Η Ιωάννα βρήκε το σθένος να φωτογραφηθεί 10 μήνες μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι

Η Ιωάννα που δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι, καλείται να διαχειριστεί πέρα από τους αφόρητους πόνους, τη συμπεριφορά της 35χρονης δράστιδας. "Ακόμα δεν μου έχει ζητήσει μία συγγνώμη", τόνισε.

Η 34χρονη Ιωάννα, που δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, δίνει καθημερινά τον δικό της αγώνα στο νοσοκομείο, ώστε να ξεπεράσει τα σωματικά και ψυχολογικά τραύματα. Το τελευταίο της χειρουργείο ήταν ιδιαίτερα επίπονο, ενώ η ίδια καλείται να διαχειριστεί τα όσα μαθαίνει για τη συμπεριφορά της 35χρονης που της προκάλεσε τον αφόρητο πόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Ιωάννα αισθάνεται μία απέραντη πίκρα. Η ίδια λέει στους δικούς της ανθρώπους “εγώ δεν μπορώ να κοιμηθώ από τους πόνους και η γυναίκα που εξαιτίας της είμαι σε αυτήν την κατάσταση μαθαίνω πως ρωτά και ενημερώνεται για τις ευεργετικές διατάξεις των κρατουμένων και ζητά να κάνει μεροκάματα για να βγει μία ώρα νωρίτερα. Ακόμα δεν μου έχει ζητήσει μία συγγνώμη”.

Σημειώνεται ότι η 35χρονη προαυλίζεται μόνη της στις φυλακές λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Το συμβούλιο των φυλακών είναι εκείνο που θα αποφασίσει εάν τελικά θα εργαστεί είτε στη βιβλιοθήκη, είτε στην καφετέρια, όπως έχει ζητήσει.

Μέχρι στιγμής την έχει επισκεφθεί μόνο ο αδερφός της για να της πάει κάποια προσωπικά της αντικείμενα. Ακόμη γνωρίζουμε ότι επικοινωνεί πολύ συχνά με τον δικηγόρο της.

Τι τονίζουν οι συνήγοροι της Ιωάννας

Οι συνήγοροι της 34χρονης Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής και Απόστολος Λύτρας, οι οποίοι βρέθηκαν την Τετάρτη (16/06) στον ανακριτή, μεταφέροντας την ηθική ικανοποίηση της Ιωάννας και την ανάγκη για έμπρακτη μετάνοια της 35χρονης τόνισαν πως η συμπεριφορά της 35χρονης προσβάλλει τόσο την Ιωάννα και την οικογένειά της, όσο και την ίδια την 35χρονη, αλλά και τη δικαιοσύνη.

“Η οικογένεια περιμένει με στωικότητα και ηρεμία να έρθει κάποιος να απολογηθεί. Η συγγνώμη θα έπρεπε να ήταν η κορωνίδα αυτής της υπόθεσης. Τι διδάσκουμε στην κοινωνία; Ότι διαπράττουμε ένα έγκλημα και παραμένουμε σιωπηλοί, αλλά με το που εισαγόμαστε στο κατάστημα κράτησης διεκδικούμε τα δικαιώματά μας;”, ανέφερε χαρακτηριστικά. “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατηγορουμένη είναι η δράστιδα. Η υπόθεση είναι δεμένη. Είναι από τις πλέον δεμένες υποθέσεις που εισάγονται στις δικαστικές αίθουσες”, πρόσθεσε ο κ. Αλεξανδρής.

Τη στάση της 35χρονης κατηγορούμενης σχολίασε και ο κ. Λύτρας, αναφέροντας: “Περίμενα κάποια στιγμή να ακούσουμε μία συγγνώμη, την οποία δεν ακούσαμε. Ακούστηκε από τον συνάδελφό μου ότι η κατηγορούμενη δεν τρώει. Φτάνουμε στο σημείο να λέμε για την κατηγορούμενη τι κάνει όταν η Ιωάννα, η οποία πραγματικά δεν τρώει επειδή δεν μπορεί να φάει. Όταν έχουμε μια κοπέλα που είναι 20 μέρες στο νοσοκομείο και θα μείνει τρεις μήνες ακόμα, θα υποβληθεί σε 30 χειρουργεία νομίζω ότι είναι ατυχής συγκυρία να ακουστεί αυτό το πράγμα”, τόνισε ο κ. Λύτρας στη συνέχεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα