ΕΡΓΟΣΕ: Στο στόχαστρο της Οικονομικής Εισαγγελίας τέσσερις συμβάσεις – Αναζητά ποινικές ευθύνες για απιστία

ΕΡΓΟΣΕ: Στο στόχαστρο της Οικονομικής Εισαγγελίας τέσσερις συμβάσεις – Αναζητά ποινικές ευθύνες για απιστία
ΕΡΓΟΣΕ

Τέσσερις συμβάσεις της ΕΡΓΟΣΕ που δεν υλοποιήθηκαν επί μία δεκαετία, ερευνά η Οικονομική Εισαγγελία. Αναζητούνται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες από την πλευρά της αναθέτουσας και από την πλευρά των συμβαλλόμενων εταιριών.

Αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος αναζητά η Οικονομική Εισαγγελία που εδώ και μήνες ερευνά συγκεκριμένες συμβάσεις με αναθέτουσα αρχή την ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν επί μία δεκαετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις συμβάσεις που αφορούν έργα αναβάθμισης της υποδομής της σιδηροδρομικής γραμμής, σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης έχουν τεθεί στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι αναζητούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες τόσο από την πλευρά της αναθέτουσας για το αδίκημα της απιστίας, όσο και από την πλευρά των συμβαλλόμενων εταιρειών-εργολάβων για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Πρόκειται για μία σύμβαση του 2005 σχετικά με εργασίες σηματοδότησης το δικτύου, δύο συμβάσεις του 2013 για έργα ολοκλήρωσης και μία του 2015 που αφορά το σύστημα τηλεδιοίκησης ETCS.

Για τη σύμβαση 717 και τις επεκτάσεις ή ανανεώσεις της, με αρχή το έτος 2014, που αφορά την τηλεδιοίκηση, η Οικονομική Εισαγγελία είχε διενεργήσει έρευνα η οποία κατέληξε σε αρχειοθέτηση, καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις για την διάπραξη του αδικήματος της απιστίας.

Ωστόσο, πριν περίπου έναν χρόνο η δικογραφία ανασύρθηκε από το αρχείο, ενόψει νέων στοιχείων σχετικά με το σκέλος που αφορά τη διάθεση ευρωπαϊκών κονδυλίων, το οποίο ερευνάται πλέον από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα