Εξαφάνιση Μάικλ Μόσλεϊ στην Σύμη: Πού στρέφονται πλέον οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Διαβάζεται σε 2'
Ο Μάικλ Μόσλεϊ
Ο Μάικλ Μόσλεϊ Fenris Oswin/Alamy/Visualhellas.gr

Τα νέα στοιχεία που ερευνούν οι Αρχές γύρω από την υπόθεση εξαφάνισης του Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη.

Επιβεβαιώθηκαν τελικά μαρτυρίες που ήθελαν τον αγνοούμενο Βρετανό παρουσιαστή του BBC, Μάικλ ΜόσλεΪ να φτάνει από τον Άγιο Νικόλαο Σύμης, στο Πέδι, από βιντεοληπτικά υλικά που πήρε στα χέρια της η Αστυνομία το μεσημέρι από επιχειρήσεις της περιοχής.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αποκλείεται η προηγούμενη διαδρομή, αφού αποδεικνύεται ότι έως εκεί έφτασε όντας ασφαλής και απομένει το κομμάτι από το Πέδι έως την Σύμη που όλα δείχνουν ότι συνέχισε την πεζοπορία του.

Για αυτή την απόσταση υπάρχουν τρεις πιθανοί δρόμοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ έχει εξαιρεθεί η πιθανότητα να πήρε λεωφορείο αφού κάμερες που «βλέπουν» την στάση του λεωφορείου δεν τον κατέγραψαν ποτέ εκεί.

Στιγμιότυπο κάμερα ασφαλείας Μάικλ Μόσλεϊ

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται με drone και προσωπικό της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, από ελικόπτερο και από ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ανιχνευτή, αλλά και από πλήθος εθελοντών. Στο νησί έχει μεταβεί και κλιμάκιο της Ασφάλειας Ρόδου που διερευνά όλα τα ενδεχόμενα και το Λιμενικό από την δική του πλευρά σαρώνει την ακτογραμμή του νησιού.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο 67χρονος παρουσιαστής βρίσκονταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου Σύμης μαζί με φίλους τους και όταν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι αποφάσισαν να επιστρέψουν με το καραβάκι εκείνος θέλησε να γυρίσει πίσω στην Σύμη με πεζοπορία προς το Πέδι.

Οι ώρες περνούσαν όμως και αυτός παρέμενε άφαντος, ενώ η περιοχή είναι εξαιρετικά βραχώδης και δύσκολη για πεζοπορία με αρκετούς κινδύνους.

Σήμερα, περίπου μισή ώρα μετά τις 10 το πρωί η σύζυγός του ειδοποίησε τις Αρχές του νησιού πως ο άντρας της έχει εξαφανιστεί από χθες το μεσημέρι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα