Φυλακές Ωρωπού: Γίνονται “Κέντρο Ιστορίας, Δημοκρατίας και Πολιτισμού”

Φυλακές Ωρωπού: Γίνονται “Κέντρο Ιστορίας, Δημοκρατίας και Πολιτισμού”
Φυλακές Ωρωπού EUROKINISSI

Ο Κ. Τσιάρας επισκέφθηκε τις φυλακές Ωρωπού και εξέφρασε την πολιτική του βούληση να παραχωρηθεί ο χώρος στους πολίτες και να μετατραπεί σε ιστορικό κέντρο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Ωρωπού, Γιώργου Γιασημάκη επισκέφθηκε το χώρο των ιστορικών φυλακών Ωρωπού, στις οποίες κρατήθηκαν σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μανώλης Γλέζος, ο Χαρίλαος Φλωράκης και ο Ανδρέας Λεντάκης. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η επίσκεψη του κ. Τσιάρα εντάσσεται στο πλαίσιο του αιτήματος για παραχώρηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης στον δήμο Ωρωπού του ιστορικού αυτού χώρου προκειμένου να μετατραπεί σε «Κέντρο Ιστορίας, Δημοκρατίας και Πολιτισμού».

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Ωρωπού, παρουσία και του βουλευτή της Ν.Δ., Βασίλη Οικονόμου, όπου ο κ. Τσιάρας ενημερώθηκε για τα σχέδια του δήμου προκειμένου να αποκατασταθεί η σημασία και η αξία του ιστορικού αυτού μνημείου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις περαιτέρω πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την πολιτική βούληση να παραχωρηθεί ο χώρος των παλαιών φυλακών στους πολίτες του Ωρωπού και ήδη ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να εξετάσουν όλα τα νομικά ζητήματα και τις τεχνικές παραμέτρους. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα