Φως στο Τούνελ: Το θρίλερ με την εξαφάνιση 49χρονου και η κληρονομιά που δείχνει ότι “του έκαναν κακό”

Διαβάζεται σε 6'
Ο 49χρονος Γιάννης Καραμπάτσης
Ο 49χρονος Γιάννης Καραμπάτσης anikolouli.gr

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης του 49χρονου Γιάννη Καραμπάτση στον Πτελεό Μαγνησίας. Οι τελευταίες ύποπτες κινήσεις.

Ανάστατη η τοπική κοινωνία στον Πτελεό Μαγνησίας από την εξαφάνιση του 49χρονου Γιάννη Καραμπάτση, την οποία ανέδειξε η εκπομπή “Φως στο Τούνελ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, ο 49χρονος έμενε μόνος του εδώ και χρόνια στο μικρό παραθαλάσιο οικισμό της περιοχής.

Στο σπίτι του, το παράθυρο ανοικτό, το ραδιόφωνο να παίζει, το φως αναμμένο. Το μπουφάν του με όλα τα προσωπικά του αντικείμενα εκτός του κινητού του εντοπίστηκαν στο ελαιοτριβείο της περιοχής. Το κινητό του ήταν και παραμένει κλειστό ενώ δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής από την Τρίτη 23 Απριλίου.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Γιάννης Καραμπάτσης το πρωί της ημέρας που χάθηκε κάλεσε ταξί, στο οποίο επιβιβάστηκε στις 7 παρά δέκα από τη διασταύρωση κοντά στο σπίτι του. Είπε στον οδηγό που τον μετέφερε να τον αφήσει στην πλατεία του Πτελεού, για να πάρει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, με προορισμό τον Βόλο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής φαινόταν ανήσυχος. Ο οδηγός ταξί τον άφησε στην πλατεία και δεν είδε προς τα που κατευθύνθηκε.

Στη συνέχεια τον αγνοούμενο είδε ένας ακόμη μάρτυρας, ο υπάλληλος του ΚΕΠ Πτελεού να περιφέρεται έξω από το σπίτι των θείων του. Τον πήρε με το αυτοκίνητο, αλλά όταν αντιλήφθηκε ότι ήταν σύγχυση , έκανε κύκλο και τον επέστρεψε στο ίδιο σημείο. Ειδοποίησε μάλιστα τη θεία του, αλλά μέχρι εκείνη να κατέβει να τον παραλάβει, ο ευαίσθητος άνδρας είχε εξαφανιστεί.

Εκείνη τον κάλεσε αμέσως στο τηλέφωνο αλλά την καθησύχασε. Της είπε ότι είναι καλά και κάνει κάποια ψώνια στην πλατεία. Λίγο μετά τις 9 το πρωί, τον κάλεσε ο θείος του. Ο αγνοούμενος του είπε ότι βρίσκεται στο ελαιοτριβείο πως δεν ήξερε πως θα φύγει από εκεί και έκλεισε το τηλέφωνο.

Όταν αργότερα έσπευσαν στο σημείο ο υπάλληλος του ΚΕΠ με τον κοινοτάρχη δεν τον βρήκαν πουθενά. Το μόνο που εντόπισαν ήταν πίσω από κάποια τελάρα ήταν το σκουρόχρωμο μπουφάν του. Στις τσέπες υπήρχε το πορτοφόλι του χωρίς χρήματα με την κάρτα τραπέζης και την ταυτότητα του.

Στην κεντρική είσοδο των εγκαταστάσεων του ελαιοτριβείου, βρήκαν τις σακούλες με τα πράγματα που είχε πάρει από το περίπτερο και το Μίνι Μάρκετ του χωριού, τα οποία βρίσκονται μέχρι σήμερα εκεί.

Σύμφωνα με τον θείο και την θεία του όλα άλλαξαν από την μέρα που έλαβε 20.000 ευρώ από την πώληση ακίνητου που κληρονόμησε. Εκτιμούν ότι αποτελεί ικανό κίνητρο για να του κάνουν κάποιοι κακό.

«Το φως αναμμένο, το ραδιόφωνο έπαιζε…»

Από το σπίτι του αγνοούμενου Γιάννη Καραμπάτση στην Λεύκη Μαγνησίας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής ο θείος του, Νίκος Κρυκέλης.

Όπως αναφέρει ο θείος του, ο Γιάννης έμενε στην Αθήνα και στο χωριό πήγε αφού πέθανε και η γιαγιά του το καλοκαίρι του 2021.

«Πέρασε δύσκολα με τους χαμούς των μελών της οικογένειάς του αλλά δεν το είχε βάλει κάτω. Το ότι εξαφανίστηκε τώρα με προβληματίζει. Το μυαλό μου πάει σε πολλά πράγματα. Είχε πάρει και κάποια χρήματα τελευταία από κληρονομιά κοντά στις είκοσι χιλιάδες. Είναι μεγάλο μυστήριο που πήγαν αυτά τα χρήματα αφότου χάθηκαν τα ίχνη του.

Μια- δυο μέρες μετά την εξαφάνισή του ήρθε και ένας φίλος του εδώ να του αφήσει κάτι καρέκλες που του είχε φτιάξει. Ήταν όμως αναμμένο το φως, το ραδιόφωνο έπαιζε και το παράθυρο ανοιχτό. Όλα δείχνουν ότι έφυγε πρόχειρα και ότι είχε σκοπό να επιστρέψει…»

«Ήθελε το πρωί να πάει στο Βόλο»

Η δημοσιογράφος της εκπομπής που βρέθηκε στον Πτελεό μίλησε και με τον οδηγό ταξί που τον παρέλαβε και τον μετέφερε μέχρι την πλατεία του χωριού την Τρίτη 23 Απριλίου, την μέρα δηλαδή που χάθηκαν τα ίχνη του.

«Συνήθως έφευγε πιο αργά. Από τότε που είχε χάσει και τη μητέρα του και έμενε μόνος του εδώ πέρα, ανέβαινε με ταξί. Είχε φίλους γιατί παλαιότερα έμενε στον Βόλο. Είχε πάντα χρήματα, γιατί σταματούσαμε στο ΑΤΜ στον Αλμυρό και έβγαζε.

«Τα χρήματα που κληρονόμησε θα μπορούσαν να είναι κίνητρο»

Με το αυτοκίνητο κατοίκου της περιοχής που τον γνώριζε και τον μετέφερε το πρωινό λίγο πριν εξαφανιστεί, η κάμερα της εκπομπής ακολούθησε τα ίχνη του.

«Μίλησα με τον θείο του και του είπε ότι είναι στο ελαιοτριβείο και ότι είχε εγκλωβιστεί και δεν μπορούσε να βγει. Το χρηματικό ποσό που κληρονόμησε θα μπορούσε να είναι ένα κίνητρο για αυτήν την περίεργη εξαφάνιση. Αυτό θεωρώ ότι θα μας απαντηθεί αν η αστυνομία προχωρήσει στην άρση του τραπεζικού και τηλεφωνικό του απορρήτου», κατέληξε.

«Εδώ βρήκαμε κάρτα και πορτοφόλι αλλά όχι τα χρήματα»

Στο ελαιοτριβείο του Πτελεού όπου εντοπίστηκαν η κάρτα και το πορτοφόλι του αγνοούμενου Ιωάννη Καραμπάτση αλλά όχι τα χρήματα του, βρέθηκε το συνεργείο ερευνών του «Τούνελ», μαζί με τον μάρτυρα που τον είχε δει.

«Εδώ ήρθαμε με τον πρόεδρο μια μέρα μετά την δήλωση της εξαφάνισης από τους δικούς του γιατί φοβήθηκαν μήπως είχε μείνει εγκλωβισμένος στο ελαιοτριβείο. Όταν φτάσαμε ήταν κλειδωμένο από όλες τις πλευρές και δεν μπορούσε εύκολα να μπει κανείς.

Στην συνέχεια όπως αναφέρει, κινήθηκαν προς την είσοδο του ελαιοτριβείου όπου είδαν κάποιες σακούλες με ψώνια που είχε κάνει και παραμένουν στο σημείο μέχρι και σήμερα.

«Εικάζουμε ότι μόνο από ένα σημείο στην άκρη της περίφραξης θα μπορούσε να έχει μπει και από εκεί να βγήκε», καταλήγει.

«Είχε χρήματα από κληρονομιά αλλά το έμαθαν κι άλλοι…»

«Την Τρίτη τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε ότι ήταν στην πλατεία και ψώνιζε. Από εκεί και πέρα τον κάλεσα άλλες τρεις φορές και δεν μου απάντησε. Μιλήσαμε στις 12 το μεσημέρι και μου είπε ότι περπάταγε. Του ζήτησα να μου πει που βρισκόταν για να πάω να τον πάρω αλλά θα γυρνούσε σπίτι όπως μου είπε. Το βράδυ τον έπαιρνα και εγώ και ο Νίκος αλλά ήταν κλειστό. Το τελευταίο στίγμα του όπως μας είπε η αστυνομία ήταν από Πτελεό προς Λεύκη», λέει η θεία του χαρακτηριστικά.

«Αυτό που του στοίχισε πιο πολύ ήταν ο θάνατος της μητέρας του γιατί ήταν κάτι μη αναμενόμενο. Είχε πάρει κάποια χρήματα από μια κληρονομιά και είχε σκοπό να πάει να δουλέψει, να πάρει ένα σπίτι στον Βόλο. Είχε όνειρα. Δεν περιμέναμε με τίποτα να εξαφανιστεί. Τώρα αν τα χρήματα που είχε πάρει οδήγησαν στην εξαφάνισή του δεν μπορώ να το ξέρω αλλά το μυαλό μου εξετάζει και αυτό το σενάριο γιατί το είχε συζητήσει με άτομα που έκανε παρέα. Περιμένω όμως να δω και την έρευνα της αστυνομίας», ανέφερε.

«Κάνω έκκληση σε όποιον έχει δει ή έχει ακούσει κάτι να ενημερώσει για να βρούμε έστω ένα ίχνος του», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα