Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ξέφυγε η πυρκαγιά με 3 μποφόρ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ξέφυγε η πυρκαγιά με 3 μποφόρ
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη ΙΝΤΙΜΕ

Πολύ χαμηλές ήταν οι εντάσεις των ανέμων από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στην Βαρυμπόμπη αλλά και τις πρώτες ώρες που έκαιγε. Τι δείχνουν τα μετεωρολογικά δεδομένα

Χαμηλές εντάσεις ανέμων με μέγιστο τα 4 μποφόρ έπνεαν στην περιοχή της Βαρυμπόμπης όταν ξέσπασε η καταστροφική φωτιά αλλά και τις επόμενες ώρες.

Μάλιστα, οι μεγαλύτερες μέσες εντάσεις ανέμου στην περιοχή σημειώθηκαν αρχικά στο διάστημα 10 με 1 το μεσημέρι, πριν δηλαδή την εκδήλωση της φωτιάς με την μέση ένταση του ανέμου να φτάνει τα 4 μποφόρ.

Την ώρα εκδήλωσης της φωτιάς, δηλαδή μεταξύ 1 και 2 το μεσημέρι, η μέση ένταση των ανέμων ήταν 3 με 4 μποφόρ, ενώ από τις 2 και μέχρι τις 4 το απόγευμα, όταν και η φωτιά ήταν σε εξέλιξη, η μέση ένταση του ανέμου δεν ξεπέρασε τα 3 μποφόρ, με τις ριπές να φτάνουν κατά διαστήματα τα 5-6 μποφόρ.

Σημειώνεται ότι νέα ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή υπήρξε μετά τις 17:00 και μέχρι περίπου τις 19:00 με τις ριπές να φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Όπως δείχνουν οι παρατηρήσεις της ΕΜΥ στο Τατόι, οι μέσες εντάσεις δεν ξεπέρασαν τα 4 μποφόρ.

H εξέλιξη των ανέμων -Ενίσχυση από το μεσημέρι της Τετάρτης

Στο σχετικό βίντεο με την βοήθεια του υπομνήματος μπορείτε να παρακολουθήσετε ανά ώρα της εξέλιξη της στροφής αλλά και της ενίσχυσης των ανέμων κυρίως στον Νότιο Ευβοϊκό με ΒΑ ανέμους.

Επιβαρυντικός παράγοντας ήταν οι τοπικοί άνεμοι λόγω του φαινομένου, ενω από αργά το απόγευμα οι άνεμοι εξασθένησαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν προβλέπεται ενίσχυση. Όμως το έργο της κατάσβεσης θα πρέπει να περατωθεί καθώς και πάλι αύριο θα έχουμε ανάλογη ενίσχυση των ανέμων τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα